JAUTIENOS KEPSNYS NAMUOSE- MISIJA ĮMANOMA

steak'as mėsos kepsnys su rozmarinu lėkštėje

Norite namuose išsikepti sultingą ir tobulą jautienos kepsnį, kokiu mėgavotės gerame restorane?

River Town” restorano šefai Šarūnas Marčiulaitis ir Darius Miciulevičius kiekvieną dieną savo restorano klientams paruošia daugybę kepsnių, tad sutiko pasidalinti savo patirtimi. Jie sako, kad namie paruošti gerą kepsnį yra iššūkis, bet, investavus šiek tiek žinių ir laiko, tikrai įmanoma! Šiame straipsnyje dalinsimės jų profesionaliomis patirtimis ir patarimais, leidžiančiais kiekvienam iš mūsų pasijausti tikru šefu savo virtuvėje.

SVARBIAUSIA- GERIAUSI INGREDIENTAI!

Svarbiausias dalykas- išsirinkti aukščiausios kokybės jautieną! Elektroninėje parduotuvėje www.rivertownshop.lt galite rasti itin kokybiškos jautienos iš Urugvajaus. Ši jautiena atkeliauja iš jau ketvirtos kartos prižiūrimo ūkio, kur specialiais metodais brandinama. Rinkitės jautienos nugarinę, išpjovą ar antrekotą, o mėgstantys patogumą ras ir rinkinukų, jau paruoštų gaminimui. Itin patogu ir greita, o mėsos kokybę pajausite iš pirmo kąsnio!

KANTRYBĖ- RAKTAS Į SĖKMĘ

Brandinimas yra magiškas lėtas procesas, suteikiantis jautienai ypatingą skonį. Šefai rekomenduoja būti kantriems – brandinimo laikas turėtų trukti ne mažiau kaip 21 dieną. Šis ilgas laikotarpis leis mėsai įsisavinti natūralias sultis ir subtilius aromatus, suteiks jautienai ypatingo minkštumo.

KEPIMO TEMPERATŪRA IR LAIKAS

Labai svarbus mėsos paruošimo etapas- kepimas. Pasirinkite optimalią kepimo temperatūrą – vidutiniškai 180°C. Kepimo laikas priklauso nuo kepsnio dydžio: mažiems kepsniams užtenka maždaug 5-8 minučių, o didesniems gali prireikti net iki 20 minučių. Profesionalai, dirbantys virtuvėje, primena reguliariai tikrinti kepimo laiką ir vidinę kepsnio temperatūrą, taip išvengti perkepto steak’o. Kepsnių vidinės temperatūros:

Rare +35-37°C (su krauju)

Medium rare +43-45°C (vidutiniško žalumo, be kraujo, ryškiai rausvos spalvos)

Medium 50-52°C (pusiau iškepta, su šviesiai rausvomis sultimis)

Medium well 63-65°C (vidutiniškai iškepta, su skaidriomis sultimis)

Well done 65-70°C (iškepta, beveik nėra sulčių)

 

GOURMET PRIEDAI: SULTINGI GARNYRAI IR PRIESKONIAI

Tinkamai iškeptas kokybiškos mėsos kepsnys skanus pats, tačiau tinkamai parinktas garnyras ar prieskoniai gali gerokai praplėsti skonių paletę. Šefai rekomenduoja eksperimentuoti:

Jei norite sotesnio ir išskirtinesnio, tobulai tiks grietinėlės padažas su šviežiais trumais!

 

Išbandykite šiuos Šarūno Marčiulaičio ir Dariaus Miciulevičiaus patarimus ir paverskite savo virtuvę tikra kulinarine oaze.

Viskas, ko reikia tobulam patiekalui- aukščiausios kokybės ingredientų, truputėlio žinių ir daug meilės. Pradėkite savo virtuvinį nuotykį jau šiandien su www.rivertownshop.lt ir www.italiskakrautuvele.lt 😉