KAIP ITALAI VALGO PANETTONE?

Panettone arba pandoro pyragas ant italų kalėdinio stalo užima ypatingai svarbią vietą. Pastaraisiais metais jis tapo labai populiarus ir Lietuvoje. Tik ar tikrai žinome, kaip valgyti šį kalėdinį saldumyną?

Galima panettone tiesiog išpakuoti ir ragauti. Arba galima įdėti šiek tiek pastangų, maždaug 15 minučių laiko ir mėgautis geriausia jo versija:

  • pirmiausia sušildome orkaitę iki ~160°C;
  • kol orkaitė kaista, išpakuojame panettone pyragą iš popieriaus ir maišiuko;
  • išjungiame orkaitę ir paliekame panettone 10-15 minučių sušilti;
  • kol pyragas šyla, išplakame mascarpone sūrį arba pasiruošiame patį mėgstamiausią kremą/ uogienę;
  • ištraukiame pyragą iš orkaitės, pjaustome gabalėliais, dedame į lėkštutę kartu su išplaktu mascarpone sūriu ar mėgstama uogiene, riešutų kremu;
  • laužiame gabalėlį panettone, dažome į pasirinktą saldumyną, ragaujam ir nepamirštam būti „čia ir dabar“, pajaučiame skonį ir mėgaujamės!

Ko gero, didžiausias darbas yra apsispręsti, su kuo patiekti tradicinį itališkąjį panettone. Svarbu atsižvelgti į patį pyragą: mes kasmet siūlome panettone su šafranu ir pusiau cukruotais persikais. Kepamas pagal tradicinį receptą su geriausiais natūraliais vietos produktais: sviestu, pienu, laisvai laikomų vištų kiaušiniais, čia pat nokstančiais persikais ir rankomis surinktu šafranu. Pats pyragas nėra labai saldus, tad saldumynų mėgėjai tikrai įvertins abrikosų uogienę su šafranu. Norintiems pabrėžti kalėdinę dvasią, rekomenduojame rinktis mandarinų ar bergamotės džemus, pagamintus iš Sicilijos saulėje idealiai sunokusių vaisių. Naminė figų uogienė su traškiomis sėklytėmis patiks mėgstantiems kontrastą. O tepamu šokoladu su net 35% lazdyno riešutų mėgausis nuo mažiausio iki didžiausio smaližiaus. O kur dar burnoje tirpstantis pistacijų kremas! Visus šiuos saldumynus rasite mūsų krautuvėlėje. Pristatome į visus Lietuvos miestus 😉  

www.italiskakrautuvele.lt- šventės su skoniu!