Jau tris kartas Agust įmonę įkūrusi ir valdanti Corsini šeima laikosi filosofijos, paremtos pagarba žmogui ir aplinkai bei, žinoma, meile ir meistriškumu gerai kavai. Šis ...
Pastą mėgsta visi, tačiau ar tikrai visi moka juos tinkamai pagaminti? Paruošėme 7 svarbiausias taisykles, kurių laikosi kiekvienas italas. PATAUPYKITE GERĄ ALYVUOGIŲ ALIEJŲ- jo ...
Kalbant apie pastą (makaronus), girdime “perleista per bronzinę formą”. Kas tai yra ir kam reikalinga? Pradėkime nuo pradžių: pasta gaminama iš semolos ir vandens mišinio. Ši masė ...
Velykų stalas Italijoje nebūtų pilnas be la Colomba Pasquale. Šis ypatingas pyragas yra vienas pagrindinių šventės elementų, Velykų stalo pažiba visoje Italijoje. Pyrago pavadinimas išvertus ...
Būdami Lietuvoje taip pasiilgstam Italijos, kad net pyragas kelia nostalgiją. Pyragą iškepti buvau įkvėpta Renatos iš "Sezoninė virtuvė". Kaltas mūsų susitikimas, kvepiantis kava ir pilnas ...
Daugelis mūsų maistą laikome savaime suprantamu dalyku: skubame valgyti pusryčius, kad laiku pradėtumėme darbus, skubame pietauti, kad galėtumėme atlikti dienos pareigas, o kartais skubame ...
Ar žinote, kuo skiriasi rafinuotas aliejus nuo aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus? rafinuotas aliejus yra chemiškai apdorotas aliejus: iš blogos kokybės alyvuogių pagamintas aliejus ...
Tikrai esate matę aukščiausos kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus etiketėje užrašą „nefiltruotas“. Ką toks užrašas reiškia? Nefiltruotas alyvuogių aliejus yra alyvuogių sultys, gautos po alyvuogių ...
Dažnai paprasčiausi dalykai slepia kažką ypatingo, netikėto ir vertingo. Tai galioja ir maistui, o bruschetta yra labai geras pavyzdys. Graikų ir romėnų laivai Viduržemio jūra ...
Padažas nuodėmingu pavadinimu. “Puttanesca” yra vienas būdingiausių Italijos tradicinių receptų. Dėl jo kilmės varžosi du miestai: Neapolis ir Roma. Padažo pagrindiniai ingredientai- pomidorai, alyvuogių aliejus, ...