Risotto Italijoje yra tipiškas pirmasis patiekalas, kurį galima gaminti su įvairių rūšių grybais. Rekomenduojame rinktis šviežius ir savo mėgstamiausius. Nors ryžių virimo laikas apie 17 minučių, pamatysite- labai greitai pagaminsite skanų ir sotų patiekalą. Svarbiausi dalykai, gaminant risotto– kokybiški ingredientai ir kantrybė maišant (būtent maišymas sukuria kremišką konsistenciją). Šiam patiekalui galite rinktis VIALONE NANO VERONESE …

Skaityti toliau

Už šį receptą esame dėkingi Dmitrij Urbanovič- vyriausiajam TOWN Steakhouse Vilnius šefui. Ingredientai: Šlakelis ypač tyro alyvuogių aliejaus Gocce di Lago 250 g kietųjų kviečių makaronų su ciberžole BIO  2 valgomieji šaukštai pomidorų padažo su baziliku  1 arbatinis šaukštelis raudonojo pesto  4-5 pomidorai Pluoštelis smidrų Svogūnas Česnakas Kietasis sūris   Gaminimo eiga: Apverdame makaronus su …

Skaityti toliau

Šis kokteilis gimė 1948 m. Venecijoje, visai netoli Šv. Marko aikštės buvusiame Harry‘s bare. Kokteilis dedikuotas Giovan Battista Bellini – menininkui, 1948 m. surengusiam savo darbų parodą Dodžų rūmuose. Harry‘s baro savininkas, įkvėptas purpurinių-rožinių menininko darbų, sukūrė kokteilį parodos pažymėjimui. Vėliau minėtame bare šiuo kokteiliu mėgavosi Charlie Chaplin, Guglielmo Marconi, Onassis, Ernest Hemingway. Tai gaivus, …

Skaityti toliau

Ingredientai: 2 puodeliai gerai nusausinto rikotos sūrio ⅓ puodelio maskarponės sūrio ¾ puodelio cukraus pudros 5 kiaušiniai 1 stiklinė ryžių Vialone Nano Veronese IGP 4 puodeliai pieno ½ ¾ puodelio auksinių razinų ½ puodelio romo 2 arbatiniai šaukšteliai grynos vanilės ekstrakto 1 ½ šaukštai tarkuotos apelsinų žievelės 6 arba 7 lapai filo tešlos Gabalėlis tirpinto …

Skaityti toliau

Tipiškas itališkas klasikinis patiekalas. Subtilaus skonio, minkštos tekstūros. Rafinuotas pirmasis patiekalas, tinkantis daugeliui progų. Tikra pavasario virtuvės būtinybė. Jums reikės: 500 g šparagų 350 g ryžių CARNAROLI arba VIALONE NANO VERONESE IGP 70 g sviesto ½ svogūno Kietojo sūrio Ypač tyro alyvuogių aliejaus Druskos Daržovių sultinio Šlakelis balto vyno ( nebūtina)   Gaminimo eiga: Šparagus …

Skaityti toliau

Jums reikės:  450 g penne makaronų žiupsnelio druskos Pesto padažui: 30 g šviežių bazilikų lapų 1 skiltelės česnako 30 g skrudintų kedro riešutų 50 g tarkuoto Pecorino sūrio 150 ml aukščiausios kokybės ypač tyro alyvuogių aliejaus žiupsnelio druskos pipirų Arba naudokite mūsų siūlomą baziliko pesto padažą   Daržovių padažui: 4 gerai prinokusių pomidorų 1 geltonos paprikos 2 …

Skaityti toliau

Būna dienų, kai laiko labai trūksta, šaldytuvas tuščias, o pavalgyti norisi skaniai. Išeitis- patiekalas vos iš 4 ingredientų! Tobulos sėkmės paslaptis yra produktai (ypač alyvuogių aliejus) ir gaminimo technika. Ypatingai svarbu- būti atsargiems ir nesudeginti česnako ir čili pipiriuko. Yra žmonių, šviežią čili keičiančių į džiovintą. Yra ir pašalinančių čili pipirų sėklytes. Yra tokių, kurie …

Skaityti toliau