PUTTANESCA PADAŽO ISTORIJA

Padažas nuodėmingu pavadinimu. “Puttanesca” yra vienas būdingiausių Italijos tradicinių receptų. Dėl jo kilmės varžosi du miestai: Neapolis ir Roma. Padažo pagrindiniai ingredientai- pomidorai, alyvuogių aliejus, ...

KAIP ATSKIRTI TIKRĄ ŠAFRANĄ?

Daugybė žmonių yra girdėję ar skaitę apie šafraną, jo naudą ir skonį. Ir yra daugybė žmonių, nusivylusių juo, nes „užtaikė“ nusipirkti padirbtą. Daiktas, pažymėtas ...

PISTACIJŲ KREMAS

Pistacijų riešutų kremas yra vienas populiariausių mūsų krautuvėlės produktų. Aksominė tekstūra  ir intensyvus Sicilietiškų pistacijų skonis pakeri nuo pirmo šaukšto. Mums šis kremas  neatsiejamas ...

BRAŠKIŲ RISOTTO

Birželis yra braškių mėnuo, todėl dalinamės dar vienu vasarišku ir gaiviu receptu, kuris tikrai nustebins. Patiekalas gaivus, o gaminimas ypač paprastas ir nereikalaujantis daugybės produktų. ...

TRUMŲ ABC

Trumų grybą viso pasaulio gurmanai vertina dėl savito skonio ir aromato, kurį sunku supainioti ar palyginti.  Tai brangiausias grybas pasaulyje. Šiuos du faktus žino ...

PASTA ALLA CARBONARA

Manoma, kad Carbonara pradėta gaminti II Pasaulinio karo metu, kuomet amerikiečiai į Italiją atvežė didelius kiekius kiaušinių miltelių ir lašinių. O italų šefai papildė ...

VELYKOS ITALIJOJE

Velykos yra svarbiausias katalikų metų įvykis. Čia, Italijoje, Velykų diena yra praktiškai svarbesnė nei šv. Kalėdos. Didžioji savaitė yra ne tik proga daugiau laiko praleisti ...