Risotto (lietuviškai dar vadinamas daugiaryžiu) yra patiekalas, labai plačiai paplitęs Italijoje ir suteikiantis beribes galimybes. Tereikia įjungti fantaziją arba pasižiūrėti, ko yra šaldytuve. Tinka ...
Kiek kavos rūšių galite išvardinti? O kiek iš jų paprastai atsiduria Jūsų rytiniame kavos puodelyje? Manoma, kad yra apie 120 kavos rūšių. Arabica ir Robusta ...
Naminiai ledai be ledų aparato- tikrai įmanoma! Ir tikrai nesunku. Labai panašūs į itališkus gelato, tik dėl šių nebūtina keliauti į Italiją- jais galite ...
Lyg ir gerai pažįstami spaghetti, bet šiek tiek kitokie. Mažų detalių galime ir nesureikšminti, nepastebėti, bet makaronų formoje slypi istorija, tapatybė ir tradicijos. Spaghetti alla ...
Šparagų rizotas- patiekalas, atveriantis duris pavasariui. Kol už lango nėra taip ilgai lauktos šilumos, galime eksperimentuoti virtuvėje. Patiekalui pasirinkome Vialone Nano ryžius, nes, lyginant su ...
Dažnai sulaukiame klausimo, kaip iš tiesų reikėtų laikyti trumus, kaip kuo ilgiau išsaugoti juos kvapniais ir šviežiais. Ką svarbu žinoti įsigijus šviežių triufelių? Prieš ...
Maisto pasirinkimas be galo didelis, tad svarbu yra žinoti ir atsirinkti produktus, nešančius didžiausią naudą mūsų organizmui. Kas yra juodieji ryžiai rašėme čia. Panagrinėkime, kokių medžiagų ...
Šis aštrus pomidorų ir žolelių padažas yra vienas paprasčiausių ir skaniausių Romos tradicinių padažų. Jo esmė- puikiai subalansuotas šviežių pomidorų ir petražolių derinys bei ...
Jei Ligurijos regionas garsėja bazilikų pesto, Sicilijos gastronomijos perlas- laukinių pankolių pesto padažas. Ypatingu, subtiliu aromatu garsėjantis pankolis suteikia gaivos, žoliškumo prieskonį ir ypatingai ...