PASTA ALLA CARBONARA

Manoma, kad Carbonara pradėta gaminti II Pasaulinio karo metu, kuomet amerikiečiai į Italiją atvežė didelius kiekius kiaušinių miltelių ir lašinių. O italų šefai papildė ...

VELYKOS ITALIJOJE

Velykos yra svarbiausias katalikų metų įvykis. Čia, Italijoje, Velykų diena yra praktiškai svarbesnė nei šv. Kalėdos. Didžioji savaitė yra ne tik proga daugiau laiko praleisti ...

TIRAMISU

Tai yra vienas žinomiausių ir populiariausių itališkų desertų.  Lengvas, kreminis- puikus itališkos vakarienės akcentas, idealus su kava. Beveik neįmanoma rasti žmogaus, neragavusio šio šedevro. Tiramisu ...

KAVA BE KOFEINO

Kavą žino visi, mėgsta daugelis, o paklausus apie kavą be kofeino atsiranda pauzių ir klaustukų. Taigi, kas tai? Kava yra natūralus ir sveikas gėrimas, kuriame ...

KAS YRA DOP?

„Denominazione di Origine Protetta“- saugoma kilmės vietos nuoroda yra regiono, konkrečios vietovės arba, išimtiniais atvejais, šalies pavadinimas, naudojamas žemės ūkio ar maisto produktams žymėti. Šie ...