Birželis yra braškių mėnuo, todėl dalinamės dar vienu vasarišku ir gaiviu receptu, kuris tikrai nustebins.
Patiekalas gaivus, o gaminimas ypač paprastas ir nereikalaujantis daugybės produktų. Visa, ko reikia, tai skaniausių, puikiai prinokusių braškių ir ryžių. Pastarųjų galite užsisakyti mūsų krautuvėlėje ir dar tą pačią dieną stebinti namiškius savo vasarišku šedevru.
Drąsiai rekomenduojame kaip pirmąjį vasarišką arba kaip pagrindinį patiekalą, kuomet norisi gaivaus, lengvo ir paprasto maisto.
Jums reikės ( ~2 asmenims):
- 2- 3 saujų Vialone Nano arba Carnaroli ryžių
- ~0,75-1 l sultinio
- ~0,5 kg šviežių braškių
- ypač tyro alyvuogių aliejaus
- tarkuoto kietojo sūrio (pvz parmezano)
- pusės citrinos žievelės
Gaminimo eiga:
- Išsiverdame sultinį. Geriausiai tinka daržovių arba vištienos, tačiau puikiai tiks bet koks turimas. Labai svarbu, kad sultinys būtų karštas, verdantis viso risotto virimo metu.
- Dalį braškių sublenderiuojame (nebūtina). Kitą dalį- supjaustome gabaliukais.
- Į keptuvę pilame 3-4 šaukštus ypač tyro alyvuogių aliejaus ir supilame Vialone nano arba Carnaroli ryžius. Šildome nuolat maišydami, kol, palaikius ranką virš ryžių, jausime šilumą.
- Pilame 2-3 samčius karšto sultinio ir maišydami šildome. Sultinys būtinai turi būti karštas, verdantis! Ir labai svarbus yra maišymo procesas! Verdame nuolat papildydami sultiniu, kol ryžiai bus al dente.
- Nuimame nuo kaitros, supilame sutrintas ir pjaustytas braškes. Jei mėgstate, galite įdėti gabalėlį sviesto. Viską gerai išmaišome ir paliekame minutę-dvi pailsėti.
- Dedame į lėkštes, užbarstome tarkuotu kietuoju sūriu ir citrinos žievele, apšlakstome ypač tyru alyvuogių aliejumi.
Skanaus! Buon appetito!
P.S. Jei niekada nevirėte risotto, čia rasite žingsnis po žingsnio, kaip tai padaryti.