Naminiai ledai be ledų aparato- tikrai įmanoma! Ir tikrai nesunku. Labai panašūs į itališkus gelato, tik dėl šių nebūtina keliauti į Italiją- jais galite mėgautis ir savo namuose.
Minkštiems ir kreminiams ledams renkamės pistacijų kremą iš mūsų krautuvėlės. Jo skonis itin sodrus, išraiškingas, nes sudėtyje net 48% po Sicilijos saule sunokusių pistacijų riešutų. Ypatinga kreminė tekstūra ir jokių palmių riebalų!
Gaminimui rekomenduojame naudoti kambario temperatūros pistacijų kremą ir kondensuotą pieną- taip tolygiau išsimaišys, gausis vientisa masė.
Mes puošimui naudojome pistacijų riešutus, tačiau, jei jų neturite, galite rinktis šviežias ar liofilizuotas avietes, tamsų šokoladą. Jei mėgstate skirtingas tekstūras, jų galite įmaišyti ir į ledų masę prieš šaldant.
Jums reikės:
400 g grietinėlės plakimui
170 g kondensuoto pieno
250 g Calcagno pistacijų kremo
Pistacijų riešutų papuošimui
Gaminimo eiga:
- Sumaišykite tepamą pistacijų kremą su kondensuotu pienu.
- Išplakite grietinėlę iki standumo.
- Sumaišykite abi mases ir plakite iki vientisos purios masės.
- Pilkite į šaldymui tinkantį indą ir leiskite sustengti šaldiklyje bent 4 valandas, o geriausia- per naktį.
Buon appetito! Skanaus!