Dažniausi ypač tyro alyvuogių aliejaus pasirinkimai- 250 ml arba 500 ml. Kurį rinktis? Kaip apsispręsti? Kokiais atvejais mažas aliejaus buteliukas yra protingas pasirinkimas?
👉 Alyvuogių aliejus yra kaip vynas- jį būtina ragauti. Tik Jūsų skonio receptoriai gali pasakyti, ar tai Jums geras aliejus. Jei nesate tikri dėl skonio, ieškote sau skaniausio aliejaus arba perkate pirmą kartą, rekomenduojame rinktis mažą talpą.
👉 Alyvuogių aliejus su laikui negerėja. Tai reiškia, kad atsidarius butelį, jo nereikia taupyti. Priešingai- valgyti ir mėgautis. Jei įpročio gausiai aliejų valgyti neturite, rinkitės mažesnę talpą ir mėgaukitės geriausiomis skoninėmis ir aromatinėmis pasirinkto aliejaus savybėmis.
👉 Vienos rūšies alyvuogių aliejaus virtuvėje neužtenka. Vienas aliejus skaniau su salotomis, kitas- su žuvimi, trečias- su raudona mėsa. Kiekvienas patiekalas atsiskleis skirtingai, naudojant skirtingą aliejų. Todėl virtuvėje patogu turėti kelių rūšių aliejaus mažesniuose buteliukuose ir atrasti skaniausius savo derinius.
👉 Nedidelį aliejaus buteliuką patogu pasiimti pvz. į sodybą savaitgaliui ar net atostogas. Neužima daug vietos, tinka prie visko- salotų, užkandėlių, mėsos, žuvies, sūrių, sriubų, košių. Ant jo galima kepti arba gardinti jau pagamintus patiekalus. Vienas buteliukas tiks visiems atvejams! O parvažiavę namo, galėsite vėl grįžti prie skirtingų alyvuogių aliejaus rūšių ir įvairių patiekalų derinimo.
👉 Didžiausi alyvuogių aliejaus priešai- deguonis, saulė ir šiluma. Atidarius talpą, kurioje laikomas aliejus, vyksta reakcija su deguonimi: kuo ilgiau atidaryta talpa, tuo stipriau apkarsta ir praranda naudingas savybes. Jei valgote aliejų lėčiau, vasarą, kuomet karšta, stenkitės turėti mažesnėje taroje- taip rizika sugadinti aliejų yra mažesnė. Net jei butelio stiklas yra tamsus, saulės spinduliai ir šiluma tikrai prasiskverbia. Patariame po valgio aliejų užsukti ir nepalikti ant stalo.
Sakysite, mažo buteliuko kaina yra aukšta. Tačiau jo skoninės, aromatinės savybės ir nauda yra nepalyginamai aukštesnė! Ar pastebėjote, kad atidarius naują butelį aliejaus, jis atrodo kvapnesnis, sodresnis, skanesnis, nei tas, kuris jau kurį laiką atidarytas? Kokybė turi kainą.
Geriau mažai, bet kokybiško!