Carnaroli ryžiai auginami šiaurės Italijoje. Vidutinio dydžio, liekna, pailga kruopa turi daug krakmolo, yra stangrios tekstūros. Lėtai verdami puikiai išlaiko savo formą.
Lyginant su Vialone Nano Veronese ryžiais, Carnaroli turi mažiau krakmolo ir yra ilgesni.
Rekomenduojami risotto patiekalams gaminti, taip pat puikiai tiks sriubai gardinti ar kaip garnyras.
Le Colombare ūkis, esantis keli kilometrai į pietus nuo Veronos, Nogarole Rocca vietovėje, nuo XVI amžiaus buvo skirtas ryžių auginimui- tipiškam rajono produktui, visuotinai žinomam dėl savo puikių savybių. Ūkis remiasi senomis tradicijomis, iš kartos į kartą perduodamas produkto kokybės svarbą, pagrįstą meile. Šeima žingsnis po žingsnio su patirtimi ir meile seka ryžių augimą nuo sėjos iki galutinio pardavimo etapo.
Sudėtis: aukščiausios kokybės Carnaroli ryžiai. Produkto zona: Italija. Ryžio tipas: Japonica. Ryžio rūšis: Carnaroli.
Paruošimo būdas: virti 15-18 min. Rekomenduojama gaminti , vadovaujantis santykiu 1:5 (1 dalis ryžių: 5 dalys vandens).
Laikymo rekomendacijos: laikyti vėsioje vietoje; vengti tiesioginių saulės spindulių ar apšvietimo įrenginių.
Grynasis kiekis: 500 g.
Maistinė vertė 100g.: 361 Kcal/ 1510 kJ. Riebalai 0.6 g., iš kurių sočiųjų riebalų iki 0.1 g. Angliavandeniai 78 g., iš jų cukraus 0.3 g. Baltymai 7.4 g. Skaidulos 1.4 g. Druska 10 mg. Alergenų nėra, kaip reikalauja 2007/68/EC direktyva ir jos pakeitimai.
Gamintojas: Azienda Agricola Le Colombare, Via Colombare 12, 37060 Nogarole Rocca (VR), Italy