GRYBŲ RISOTTO

Risotto Italijoje yra tipiškas pirmasis patiekalas, kurį galima gaminti su įvairių rūšių grybais. Rekomenduojame rinktis šviežius ir savo mėgstamiausius. Tad idealus metas šiam receptui- ruduo.

Nors ryžių virimo laikas apie 17 minučių, pamatysite- labai greitai pagaminsite skanų ir sotų patiekalą. Svarbiausi dalykai, gaminant risotto– kokybiški ingredientai ir kantrybė maišant (būtent maišymas sukuria kremišką konsistenciją).

Šiam patiekalui galite rinktis VIALONE NANO VERONESE IGP arba CARNAROLI . Vialone Nano Veronese IGP turi daugiau krakmolo, tad risotto gausis kremiškesnis.

Už receptą esame dėkingi Dmitrij Urbanovič- vyriausiajam TOWN Steakhouse Vilnius šefui.

Jums reikės:

Gaminimas:

  • Supjaustykite svogūnus, grybus, česnakus ir petražoles.
  • Pasiruoškite sultinį (gaminimo eigoje reikia būtinai karšto).
  • Gilioje keptuvėje arba plačiame puode įkaitinkite keletą šaukštų ypač tyro alyvuogių aliejaus ir pakepinkite svogūnus, kol suminkštės (apie 2 min).
  • Į keptuvę sudėkite grybus, čiobrelius, česnaką. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Įdėkite sviestą.
  • Berkite ryžius ir šildykite maišant 1-2 minutes.
  • Įpilkite baltąjį vyną.
  • Kai vynas išgaruos, pilkite samtį karšto sultinio ir virkite ant vidutinės kaitros. Labai svarbu lėtai maišyti- būtent maišymas sukuria kremiškumą. Kai sultinį sugers, įpilkite dar samtį ir vėl maišant kantriai virkite. Taip kartokite, kol ryžiai bus „al dente“ .
  • Įtarkuokite sūrio, suberkite petražoles ir gerai išmaišykite.
  • Nuimkite nuo viryklės, uždenkite ir palikite „pailsėti“ maždaug 1-2 min, patikrindami, ar užtenka sultinio (ar nepasidarė labai sausas. Jei taip- įpilkite karšto sultinio).
  • Dėkite į lėkštę, puoškite petražolėmis, čiobreliais ir paskaninkite ypač tyru alyvuogių aliejumi.

Skanaus! Buon appetito!