Gaivus ir vasariškas užkandis, kurį pagaminsite akimirksniu. Patiekalo sėkmė priklausys nuo produktų kokybės- kuo šviežesni, tuo daugiau aromato ir skonio.
Jums reikės:
- stiklinės juodųjų ryžių Integrale Venere
- 200 g. mocarelos
- saujos šviežio baziliko
- ypač tyro alyvuogių aliejaus
- česnako
- druskos
Paruošimas:
- Pradėkite nuo ryžių virimo- į puodą pilkite stiklinę juodųjų ryžių ir 4-5 stiklines vandens. Uždengite puodą, užvirkite ir sumažinkite kaitrą. Kantriai laukite apie 40-45 min. Jei ryžiai išvirė, bet puode liko vandens- tiesiog jį nupilkite. Atidėkite ryžius atvėsti.
- Saują šviežio baziliko lapų, šlakelį aliejaus, skiltelę česnako ir žiupsnelį druskos smulkinkite blenderiu iki vientisos masės.
- Supjaustykite mocarelą griežinėliais.
- Dėkite sluoksnį atvėsusių juodųjų ryžių, šiek tiek padažo, griežinėlį mocarelos. Taip sluoksniuokite kelis kartus. Ant viršaus pilkite padažo ir ypač tyro alyvuogių aliejaus.
Keletas gudrybių:
- Ryžius galima išsivirti iš anksto ir laikyti uždarame indelyje šaldytuve, o prireikus- labai greitai pasigaminti norimą patiekalą. Šie ryžiai išliks standūs ir nesulipę.
- Jei turite, į padažą galite įdėti šviežių špinatų, skrudintų kedro riešutų- padažas bus tik skanesnis.
- Jei neturite šviežių žalumynų arba laiko, galite naudoti bazilikų pesto padažą Manestrini.
Skanaus! Buon appetito!