Gaivus ir vasariškas užkandis, kurį pagaminsite akimirksniu. Patiekalo sėkmė priklausys nuo produktų kokybės- kuo šviežesni, tuo daugiau aromato ir skonio.

Jums reikės:

Paruošimas:

Pradėkite nuo ryžių virimo- į puodą pilkite stiklinę juodųjų ryžių ir 4-5 stiklines vandens. Uždengite puodą, užvirkite ir sumažinkite kaitrą. Kantriai laukite apie 40-45 min. Jei ryžiai išvirė, bet puode liko vandens- tiesiog jį nupilkite. Atidėkite ryžius atvėsti.

Saują šviežio baziliko lapų, šlakelį aliejaus, skiltelę česnako ir žiupsnelį druskos smulkinkite blenderiu iki vientisos masės.

Supjaustykite mocarelą griežinėliais.

Dėkite sluoksnį atvėsusių juodųjų ryžių, šiek tiek padažo, griežinėlį mocarelos. Taip sluoksniuokite kelis kartus. Ant viršaus pilkite padažo ir ypač tyro alyvuogių aliejaus.

 

Keletas gudrybių:

  • Ryžius galima išsivirti iš anksto ir laikyti uždarame indelyje šaldytuve, o prireikus- labai greitai pasigaminti norimą patiekalą. Šie ryžiai išliks standūs ir nesulipę.
  • Jei turite, į padažą galite įdėti šviežio špinato, skrudintų kedro riešutų- padažas bus tik skanesnis.
  • Jei neturite šviežių žalumynų arba laiko, galite naudoti bazilikų pesto padažą Manestrini.

 

Skanaus! Buon appetito!

 

Panašūs