Už šį receptą esame dėkingi Dmitrij Urbanovič- vyriausiajam TOWN Steakhouse Vilnius šefui.
Ingredientai:
- Šlakelis ypač tyro alyvuogių aliejaus Gocce di Lago
- 250 g kietųjų kviečių pastos su ciberžole BIO
- 2 valgomieji šaukštai pomidorų padažo su baziliku
- 1 arbatinis šaukštelis raudonojo pesto
- 4-5 pomidorai
- Pluoštelis smidrų
- Svogūnas
- Česnakas
- Kietasis sūris
Gaminimo eiga:
- Apverdame pastą su ciberžole 5-6 minutes
- Užpilame smidrus verdančiu vandeniu ir paliekame maždaug 2 minutes
- Apkepame nepjaustytas česnako skilteles alyvuogių aliejuje apie 1 minutę
- Keptuvėje apkepame pjaustytus svogūnus ir pomidorus
- Į kepamą masę dedame šaukštelį raudonojo pesto ir 2 šaukštus pomidorų padažo su baziliku
- Išimame česnakus, suberiame smidrus, pilame šiek tiek vandens iš puodo, kuriame virė pasta, ir patroškiname apie minutę
- Beriame apvirusius pastą
- Įtarkuojame kietojo sūrio
Skanaus! Buon appetito!