TRUMAI IR INFLUENCERIAI

Kaip Italijos miško gėrybė tapo pasaulio gurmanų legenda? Kas padėjo paprastam vietos grybui tapti Italijos perlu, geidžiamu gurmanų visame pasaulyje? 

Ar žinote, kad dar XVIII amžiuje baltieji trumai iš Pjemonto buvo laikomi vienu skaniausių maisto produktų Europoje? Jie buvo taip vertinami, kad net garsus italų kompozitorius Gioachino Rossini apibūdino juos kaip „grybų Mocartu“. Tačiau tarptautinę šlovę trumai pelnė išradingų „influencerių“- tų, kurie sugebėjo skleisti žinią apie šį gurmanišką produktą, dėka.

TRUMŲ ŠLOVĖS PRADŽIA

Baltuosius trumus ir jų žavesį į pasaulio virtuvę atnešė Giacomo Morra – Albos mieste veikusio viešbučio ir restorano savininkas. Jis ne tik surengė garsųjį Albos trumų festivalį, bet ir sukūrė strategiją, kaip išgarsinti gimtojo regiono turtus.

Morra sumaniai pristatė trumus ne tik italams, bet ir pasaulinėms Įžymybėms.

RESTORANAS- IDĖJŲ LABORATORIJA

Norėdamas išlaikyti vienintelį viešbutį mieste, skirtą daugiau pasiturintiems, įtakingiems valdžios atstovams ir žymiems asmenims, Morra buvo priverstas ieškoti naujovių. Jis atsisakė tradicinės viešbučio salės ir vietoj jos įrengė barą. Po arkomis, iš kurių atsiveria vaizdas į Piazza Savona, paryčiais sukurdavo „natiurmortą“: ant staliukų palikdavo vakarykščius kavos puodelius, kad susidarytų įspūdis, kad baras visad atviras.

Galima sakyti, kad Morra sukūrė maitinimo pasaulį, modelį ar sistemą, kurios kiekvieną elementą valdė kaip charizmatiška figūra. Buvo įtraukti visi- klientai, tiekėjai, darbuotojai. Vyresnysis brolis padėjo perkant mėsą, žmona Teresė buvo nenuilstanti sąjungininkė, vaikai sekė komercinėje veikloje- tai puikus šeimos valdomos įmonės pavyzdys Italijos provincijoje.

GENIALUS RINKODAROS STRATEGAS 

Morra buvo įtaigus pasakotojas, žavus šoumenas ir genialus rinkodaros strategas, veikiantis iš jausmo. Jis puikiai suprato, kad istorijos gali būti galingesnės už reklamą; puikiai mokėjo numatyti žodžių reikšmę ir tikėtiną rezonansą, tinkamai pateikus reikiamam žmogui. Maisto ir vyno entuziastas pasakodavo spalvingas istorijas ir nuotykius, skleidė legendas apie trumus, taip sužadindamas jų smalsumą ir susidomėjimą.

Be to, jis tapo vienu didžiausių trumų biržos akcininkų ir palaikė glaudžius ryšius su vietiniais trumų medžiotojais. Atkaklus šeimos darbas, drąsūs sprendimai, produktų naujovės ir aukšto lygio svetingumo struktūra leido Giacomo žaisti trumų populiarinimo žaidime. Jau tuomet turimų sunkvežimių su šaldytuvais bei mobiliųjų virtuvių pagalba galėjo organizuoti maitinimą šimtams žmonių kliento pageidaujamoje vietoje.  

TRUMAI PASAULIO VIRTUVĖJE

Supratęs trumų išsaugojimo būdus, jis pasinaudojo proga nusiųsti jų kino žvaigždėms ir įžymybėms.  Pavyzdžiui, 1954 metais nusiuntė trumą pačiai Marilyn Monroe, ko pasekoje atsirado daugybė anekdotų ir diskusijų. Jo genialūs rinkodaros sprendimai pasiekė net tokias įžymybes kaip Alfredas Hitchcockas ir Harry Trumanas. Pats siuntimo momentas buvo naujovė rinkoje, o garsių žmonių nuostabos ir įvertinimai ypatingai padėjo skleisti trumų legendą.

Gudrus Morra žaidimas davė vaisių: šeštojo dešimtmečio pabaigoje buvo rašoma, kad „ iš Albos kasmet iškeliauja daugiau nei 100 000 dėžių trumų. Niujorkas, Kembridžas, Tokijas. Broliai Morra aprūpina visas Italijos ambasadas ir atstovybes užsienyje. Garsiausi pasaulyje virtuvės šefai patiria didžiulę sėkmę, savo klientams patiekdami garuojančią tagliatelle lėkštę su Albos trumais“.

LEGENDA, ĮKVEPIANTI IR ŠIANDIEN

Baltųjų Albos trumų istorija yra glaudžiai persipynusi su Giacomo Morra: ypatingais žmogaus gebėjimais, aistra ir tikėjimu savo veikla, aiškia vizija, atkaklumu ir drąsa keisti įprastus dalykus.

Tokie žmonės tampa įkvepiančiu pavyzdžiu net praėjus daugiau nei 60 metų. Šios italų šeimos verslo sėkmė yra įkvepiantis pavyzdys, primenantis mums, kad nuoširdus darbas ir įtaigi rinkodara net paprastą miško gėrybę gali paversti pasauline legenda.

ŠVIEŽI TRUMAI LIETUVOJE- VOS PER 24-72 VALANDAS

Mes, Itališkos krautuvėlės įkūrėjai, džiaugiamės galėdami pasiūlyti Lietuvos gurmanams ir restoranams šviežius trumus ištisus metus. Vos per 24–72 valandas tiesiai iš Italijos parskraidiname sezoninius trumus, užtikrindami aukščiausią kokybę ir ypatingą skonį. Tai puiki galimybė paragauti legendinių trumų be jokio vargo – tiesiog susisiekite su „Itališka krautuvėle” ir mėgaukitės šiuo gurmanišku delikatesu!