TARTALETĖ SU ŠOKOLADINIU KREMU IR SŪDYTA KOKOSŲ KARAMELE be glitimo

Traški tartaletė, pripildyta kepintais lazdyno riešutais, minkšta karamele ir šilkiniu šokoladiniu kremu “Puro” iš mūsų krautuvėlės.

Puikiai subalansuotas saldumas. Paties cukraus čia naudota mažiau, o šokoladinis kremas iš viso yra be pridėtinio cukraus. Šis šokoladinis kremas pagamintas iš aukščiausios kokybės ingredientų, turi net 35% Pjemonto lazdyno riešutų ir tinka netoleruojantiems glitimo.

Jums reikės:

Formelės skersmuo 24 cm.

Pagrindui:

*180 gramų pilno grūdo avižinių dribsnių

*100 gramų migdolų miltų

*30 gramų kukurūzų krakmolo

*80 gramų tirpinto kokosų aliejaus

*50 gramų medaus arba klevų sirupo

*Žiupsnelio druskos

Viduriniam sluoksniui:

*400 gramų/skardinės plakamosios kokosų grietinėles (naudojau “Natures Charm“)

*50 gramų kokosų cukraus

*1/4 a. š. druskos

*100 gramų lazdyno riešutų

Viršutiniam sluoksniui:

*150 gramų @italiskakrautuvele tepamo šokoladinio kremo “Puro”

*100 gramų lazdyno riešutų

Gaminimo eiga:

1. Sumaišykite visus pagrindo ingredientus ir sudėkite į tartaletės formą. Pirštais ar mentele formuokite pagrindą, viską tolygiai paskirstykite ir suspauskite. Palaikykite 30 minučių šaldytuve.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir joje apie 10 min paskrudinkite lazdyno riešutus. Kai atvės, nulupkite odeles.

3. Tartaletės pagrindą kepkite orkaitėje apie 20-25 min.

4. Sumaišykite kokosų grietinėlę su kokosų žiedų cukrumi ir druska. Viską užkaitinkite ant vidutinės kaitros. Kai ingredientai užvirs – šiek tiek sumažinkite kaitrą. Karamelę virkite maždaug 15-20 minučių, kol viskas sutirštės. Nepamirškite jos nuolat maišyti. Kai masė taps pakankamai tiršta ir patamsės – galite išjungti kaitrą.

5. Ant kiek atvėsusio tartaletės pagrindo sudėkite 100 gramų smulkintų lazdyno riešutų ir ant viršaus supilkite karamelę. Jei karamelę gaminotės iš ankščiau ir laikant šaldytuve ji atvėso – pašildykite dar kartą. Viską palaikykite šaldytuve, kol karamelė šiek tiek sustings.

6. Garų vonelėje pašildykite @italiskakrautuvele tepamą šokoladinį kremą “Puro” ir jį supilkite ant karamelės. Viską gražiai paskirstykite. Pabarstykite smulkintų lazdyno riešutų.

7. Tartaletę dėkite į šaldytuvą ir laikykite apie 5 valandas, kol viskas sustings. Geriausia laikyti per naktį.

Skanaus! Buon appetito linki šio recepto ir fotografijų autorė Evelina @itsmevelina . Daugiau sveikesnio maisto alternatyvų rasite jos tinklapyje.