Kartais būna, kad norisi kažko skanaus, bet paprasto ir kartu naujo. Virtuvės entuziastė Viktorija ir jos „Gaminame ir mėgaujamės“ projektas dalinasi nekasdieniu sprendimu- SAUSAINIAIS SU KAŠTAINIŲ KREMU. Receptas nesudėtingas, visus ingredientus greičiausiai rasite šaldytuve, o į patį gaminimo procesą galėsite įtraukti ir vaikus.
Štai taip pati Viktorija pristato sausainius:
⠀
„ Jeigu jau viskas pabodo ir nori pabandyti kažką kitokio, tačiau radikaliems pokyčiams nepasiruošęs – paragauk kaštainių kremo iš @italiskakrautuvele.
⠀
Šis kaštainių kremas yra gaminamas nedideliame ūkyje, įsikūrusiame netoli Iseo ežero, kalnuose. Kaštainiai renkami tik ūkyje, trinami į miltus, tuomet maišomi su ūkyje užaugintų obuolių sultimis. Kremas nėra tirštas, nes norima palikti kiek įmanoma natūralesnį- nededama pektino.
⠀
O aš su šiuo kremu siūlau išsikepti sausainių, paprastų bet neprastų.
Reikės:
120 g kambario temperatūros sviesto
50 g cukraus pudros
170 g miltų
1 kiaušinio trynio
2 šaukštų kaštainių kremo
Žiupsnelio druskos
⠀
Svarbu: visi produktai turi būti kambario temperatūros, tada masė bus vientisa, neišsisluoksniuos.
1. Sviestą iki purumo išplakite su cukraus pudra.
2. Įplakite kiaušinio trynį.
3. Į gautą masę berkite druską ir pilkite kaštainių kremą.
4. Įsijokite miltus.
5. Gauta tešla nebus labai tvirta, todėl ją dėkite į maistinę plėvelę ir laikykite šaldytuve bent 3 valandas.
6. Ištraukus iš šaldytuvo, galima padaryti „dešrelę” ir ją supjaustyti norimo dydžio sausainiais. Arba iškočioti plonai tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir išpjaustyti norimas formas.
7. Kepa 180°, nuo 10 iki 20 min, priklausomai kokio storio sausainius supjaustėte.
⠀
Patarimas: dedant ant kepimo skardos, palikite didesnius tarpus, kad kepdami sausainiai nesuliptų.
⠀
Iškepus leiskite atvėsti ir skanaukite. Galima pamirkyti į šokoladą ir riešutus.
Skanaus! Buon appetito!