Vaizdas nekasdieniškas, bet viliojantis? Restorano The Town Steakhouse šefas Dmitrij Urbanovič rodo, kaip nesunkiai pasigaminti namuose pasakišką patiekalą vos iš kelių ingredientų. Jis tikrai pavyks, jei naudosite kokybiškus produktus. O ir pats gaminimas yra greitas ir paprastas.
Recepte nenurodome tikslaus ingredientų kiekio- improvizuokite. Jei norite švelniau- dėkite mažiau Arrabbiata pomidorų padažo, jei aštriau- daugiau. Šviežių midijų saujelės tikrai užteks, svarbu kokybė, ne kiekybė.
Jums reikės:
- Kietųjų kviečių makaronų FOJADINE SU ČESNAKŲ LAIŠKAIS BIO
- Virto aštuonkojo
- Midijų (be geldelių, išlukštentų)
- Arrabbiata pomidorų padažo
- Kaparėlių
- Pomidorų
- Česnako
- Sviesto
- Balto vyno
- Kietojo sūrio (nebūtina)
Gaminimo eiga:
*Puode, sūdytame vandenyje virkite makaronus FOJADINE SU ČESNAKŲ LAIŠKAIS BIO (5-7min)
*Ant griliaus apkepkite virtą aštuonkojį, kol gražiai apskrus (2-3 min)
*Keptuvėje:
pašildykite porą šaukštų alyvuogių aliejaus ir gabalėlį sviesto, apkepkite smulkintą česnaką;
berkite midijų mėsą, pilkite vyno ir kepkite, kol gražiai apskrus;
berkite kaparėlius ir pomidorus;
dėkite kelis šaukštus Arrabbiata pomidorų padažo ir šlakelį vandens iš verdančių makaronų.
Galiausiai į keptuvę dėkite ir išvirusius makaronus, įtarkuokite sūrio (nebūtina), skaninkite druska ir pipirais pagal skonį.
Į lėkštę dėkite makaronų su midijomis ir padažu, ant viršaus- aštuonkojį ar jo dalį.
Galite apibarstyti mėgstamomis žolelėmis, apšlakstyti alyvuogių aliejumi.
Skanaus! Buon appetito!