PASTA SU ČESNAKŲ LAIŠKAIS, AŠTUONKOJU IR MIDIJOMIS

Vaizdas nekasdieniškas, bet viliojantis? Restorano The Town Steakhouse šefas Dmitrij Urbanovič rodo, kaip nesunkiai pasigaminti namuose pasakišką patiekalą vos iš kelių ingredientų. Jis tikrai pavyks, jei naudosite kokybiškus produktus. O ir pats gaminimas yra greitas ir paprastas.

Recepte nenurodome tikslaus ingredientų kiekio- improvizuokite. Jei norite švelniau- dėkite mažiau Arrabbiata pomidorų padažo, jei aštriau- daugiau. Šviežių midijų saujelės tikrai užteks, svarbu kokybė, ne kiekybė. 

Jums reikės:

Gaminimo eiga:

*Puode, sūdytame vandenyje virkite makaronus FOJADINE SU ČESNAKŲ LAIŠKAIS BIO (5-7min)

*Ant griliaus apkepkite virtą aštuonkojį, kol gražiai apskrus (2-3 min)

*Keptuvėje:

pašildykite porą šaukštų alyvuogių aliejaus ir gabalėlį sviesto, apkepkite smulkintą česnaką;

berkite midijų mėsą, pilkite vyno ir kepkite, kol gražiai apskrus;

berkite kaparėlius ir pomidorus;

dėkite kelis šaukštus Arrabbiata pomidorų padažo ir šlakelį vandens iš verdančių makaronų.

Galiausiai į keptuvę dėkite ir išvirusius makaronus, įtarkuokite sūrio (nebūtina), skaninkite druska ir pipirais pagal skonį.

Į lėkštę dėkite makaronų su midijomis ir padažu, ant viršaus- aštuonkojį ar jo dalį.

Galite apibarstyti mėgstamomis žolelėmis, apšlakstyti alyvuogių aliejumi.

 

Skanaus! Buon appetito!