PISTACIJŲ KREMAS

Pistacijų riešutų kremas yra vienas populiariausių mūsų krautuvėlės produktų. Aksominė tekstūra  ir intensyvus Sicilietiškų pistacijų skonis pakeri nuo pirmo šaukšto. Mums šis kremas  neatsiejamas itališko brioche /cornetto įdaras (taip čia vadinami croissant), nuostabus naminiams ledams ir…tiesiog kabinamas šaukštais 😉

Ar esate bandę namie pasigaminti panašaus kremo?

 

Jums reikės:

  • 130 g lukštentų nesūdytų ir neskrudintų pistacijų riešutų
  • 2 v. šaukštų vandens
  • Pagal skonį: cukraus pudros ar kito pasirinkto saldiklio.

 

Kremo spalva priklauso nuo riešutų. Jei jie nulupta odele, turėtumėte gauti ryškiai žalios spalvos pastą; jei su odele, spalva bus nuo žalsvai rudos iki tiesiog rudos.

KAIP NUIMTI ODELES? Puode užvirkite vandenį. Išjunkite kaitrą, berkite išlukštentas pistacijas ir palikite 1-2 minutėms. Nukoškite vandenį, riešutus berkite ant rankšluosčio. Kitu rankšluosčiu uždenkite pistacijas ir lengvai paspaudžiant pamasažuokite. Odelė turėtų lengvai nusilupti.

KAIP GAMINTI PISTACIJŲ KREMĄ? Pašildykite nuluptas pistacijas keptuvėje. Berkite į smulkintuvą ir trinkite maždaug 2 minutes. Pilkite vandenį, alyvuogių aliejų ir trinkite toliau. Procesas turėtų trukti maždaug  5 minutes, tačiau trukmė priklauso nuo blenderio, riešutų kietumo ir šviežumo. Galite stebėti riešutų gabalėlių dydį ir stabdyti bet kuriuo momentu.

KAM NAUDOTI KREMĄ? Kabinkite šaukštu, gaminkite ledus, kremus, įdarus, desertus; skaninkite užkandėles, tepkite ant skrebučio, derinkite su sūriais ir uogomis.

Daugiausiai skonio ir aromato išskleidžia sicilietiškos pistacijos, tačiau jei tokių neturite, naudokite geriausias, kokias tik galite rasti.

Pasirinkome Cornoleda Bio aliejų, nes jo skonis yra švelniai vaisiškas, su lengvu migdolų poskoniu. Jis neužgožia pistacijų, o jas papildo, atskleidžia. 

Skanaus! Buon appetito!