PASTA SU SPIRULINA GRAIKINIŲ RIEŠUTŲ IR FETOS SŪRIO PADAŽE

“Šių makaronų idėją prieš pat pietus praėjusią savaitę pamačiau Instagrame, pas šefą @dmitryjofficial ir susigundžiau. Receptą prisitaikiau pagal savo šaldytuvo ir spintelių turinį, virtuvėje trukau keliolika minučių, o rezultatas tikrai puikus. Skanavom pasigardžiuodami!” – taip savo patiekalą pristato Ieva iš “Dar kąsnelį“.

“Anksčiau riešutus dažniausiai pakepindavau atskirai ir pabaigoje įmaišydavau į makaronus. Šįkart riešutus pakepinus kartu su česnaku, skonis atsiskleidė daug geriau.

Originalime recepte naudoti rausvi makaronai su burokėliais, o aš rinkausi gražiai ir natūraliai žalius – fusilli su spirulina iš Itališkos krautuvėlės. Skonis kiek kitoniškas, nei įprastų kietųjų kviečių makaronų, su švelniu spirulinos poskoniu. Sunku tiksliai apibūdinti, tad tiesiog pasakysiu, kad aš mielai juos kartočiau.

INGREDIENTAI

GAMINIMAS

  1. Sūdytame vandenyje virkite makaronus, kad liktų šiek tiek kietoki. Baigus virti, pasilikite kelis šaukštus vandens, kuriame virė makaronai.
  2. Tuo tarpu įkaitinkite alyvuogių aliejų ir trumpai apkepkite supjaustytus špinatus. Įspauskite česnako skilteles, kepkite dar pusę minutės ir, galiausiai, suberkite kapotus graikinius riešutus. Trumpai apkepkite, įdėkite druskos, pipirų.
  3. Į keptuvę sudėkite makaronus, supilkite atidėtą vandenį ir išmaišykite.
  4. Patiekite, apibarstę trupintu fetos sūriu, saulėgrąžų daigais ir apšlakstę alyvuogių aliejumi.”

Recepto ir nuotraukų autorė Ieva iš Dar kąsnelį.