„Šių makaronų idėją prieš pat pietus praėjusią savaitę pamačiau Instagrame, pas šefą @dmitryjofficial ir susigundžiau. Receptą prisitaikiau pagal savo šaldytuvo ir spintelių turinį, virtuvėje trukau keliolika minučių, o rezultatas tikrai puikus. Skanavom pasigardžiuodami!” – taip savo patiekalą pristato Ieva iš „Dar kąsnelį„.
⠀
„Anksčiau riešutus dažniausiai pakepindavau atskirai ir pabaigoje įmaišydavau į makaronus. Šįkart riešutus pakepinus kartu su česnaku, skonis atsiskleidė daug geriau.
Originaliame recepte naudoti rausvi makaronai su burokėliais, o aš rinkausi gražiai ir natūraliai žalius – fusilli su spirulina iš Itališkos krautuvėlės. Skonis kiek kitoniškas, nei įprastų kietųjų kviečių makaronų, su švelniu spirulinos poskoniu. Sunku tiksliai apibūdinti, tad tiesiog pasakysiu, kad aš mielai juos kartočiau.
INGREDIENTAI
- 180 g kietųjų kviečių pastos su spirulina
- 2 didelių skiltelių česnako
- Apie 70 g fetos sūrio
- Didelės saujos graikinių riešutų
- Saujos šviežių špinatų
- Dviejų saujų saulėgrąžų daigų
- Druskos, juodųjų pipirų
- Ypač tyro alyvuogių aliejaus (kepimui ir apšlakstymui)
GAMINIMAS
- Sūdytame vandenyje virkite makaronus, kad liktų šiek tiek kietoki. Baigus virti, pasilikite kelis šaukštus vandens, kuriame virė makaronai.
- Tuo tarpu įkaitinkite alyvuogių aliejų ir trumpai apkepkite supjaustytus špinatus. Įspauskite česnako skilteles, kepkite dar pusę minutės ir, galiausiai, suberkite kapotus graikinius riešutus. Trumpai apkepkite, įdėkite druskos, pipirų.
- Į keptuvę sudėkite makaronus, supilkite atidėtą vandenį ir išmaišykite.
- Patiekite, apibarstę trupintu fetos sūriu, saulėgrąžų daigais ir apšlakstę alyvuogių aliejumi.”
Recepto ir nuotraukų autorė Ieva iš Dar kąsnelį.