Kartais būna, kad alkis didesnis už salotos lapą ir norisi šiek tiek sotesnio maisto. Arba turite kelis šaukštus pastos, likusios nuo pietų, o išmesti ranka nekyla. Abiem atvejais norite valgyti skaniai ir naudingai. Yra puiki išeitis- makaronų salotos!
Pati recepto autorė Viktorija iš „Gaminame ir mėgaujamės“ sako, kad tokį salotų ir makaronų derinį paragavo prieš 20 metų ir anuomet jos buvo ruošiamos su majonezu. Mums gera matyti, kad dabar recepte Viktorija naudoja ypač tyrą alyvuogių aliejų- jis neabejotinai suteikia patiekalui daugiau vertės. Pasta iš girnomis maltų ekologiškų kietųjų kviečių miltų, parą laiko džiovinta žemoje temperatūroje, kad išliktų visos naudingos medžiagos. Ciberžolė ir aliejus lėkštę papildo antioksidantais. Juk maistas turi būti ne tik skanus, bet ir naudingas!
Jums reikės:
*Konservuoto tuno
*Šviežių pomidorų
*Feta sūrio
*Citrinos sulčių
*Druskos, pipirų
⠀
Gaminimas:
*Pastą išverdame.
*Fetos sūrį ir pomidorus susmulkiname norimo dydžio gabaliukais. Dedame tuną ir išvirusią pastą. Viską sumaišome.
*Užpilame ypač tyro alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių, druskos ir pipirų padažu.
Skanaus! Buon appetito!