Jūros gėrybės ir citrina- idealus derinys. Šįkart vyriausias The Town Steakhouse šefas Dmitrijus pasirinko švelnaus, subtilaus skonio kietųjų kviečių pastą su citrina, todėl skoniui pabrėžti reikėjo vos žiupsnelio citrinos žievelės, o pomidorų padažas su baziliku sujungė visus skonius į visumą. Paprastas, greitas receptas ir Italija- ant Jūsų stalo.
Jums reikės:
- Ypač tyro alyvuogių aliejaus ( Dmitrijus naudojo Gocce di Lago)
- 250 g kietųjų kviečių pastos Fojadine su citrina
- 3 tigrinių krevečių
- 6-7 pomidoriukų
- Saujos šviežių špinatų
- Ančiuvių
- 1-2 česnako skiltelių
- 2 šaukštų pomidorų padažo su baziliku Manestrini
- 1 čili pipiro
- Šaukštelio kaparėlių
- 1 citrinos
Gaminimo eiga:
- Virkite pastą pasūdytame vandenyje 5-6 minutes.
- Keptuvėje pašildykite alyvuogių aliejų su pjaustyta česnako skiltele.
- Apkepkite krevetes, perpjautus pusiau pomidoriukus, kelis ančiuvius, kaparėlius ir čili pipirą (jo dėkite pagal skonį). Galiausiai dėkite ir špinatus.
- Į keptuvę pilkite 2-3 šaukštus vandens, kuriame virė pasta, dėkite porą šaukštų Manestrini pomidorų padažo su baziliku.
- Pagamintą padažą sumaišykite su al dente išvirta pasta.
- Patiekus užtarkuokite citrinos žievelės ir apšlakstykite ypač tyru alyvuogių aliejumi. Galite patiekti kartu su gabalėliu citrinos ir keliais kaparių vaisiais.
Skanaus! Buon appetito!