8.50 

KAPARIŲ VAISIAI 280 g

Kaparių vaisiai vyno acte. Capparis spinosa– daugiametis krūmas, vienas labiausiai naudojamų aromatinių augalų Viduržemio jūros virtuvėje. Dideli rausvai balti žiedai džiugina nuo gegužės iki spalio. Maistui naudojami tiek žiedpumpuriai, renkami pavasarį ir vadinami kaparėliais, tiek žiedui peržydėjus susiformavę pailgi vaisiai- kapariai. Kapariai būna verpstės formos, su ilgu koteliu ir daugybe sėklyčių viduje. Kapariai turi daug beta karotino ir flavonoidų, antioksidantų junginių ir labai mažai kalorijų.

Azienda Franzosi specializuojasi gaminant ir parduodant puikius vynus bei aukščiausios kokybės gastronominius patiekalus iš Gardos ežero apylinkių. Kruopščiai atrinkti tikri ir tipiški skanėstai, rankų darbo produktai, kilę iš vietovių, pilnų maisto ir vyno tradicijų. 1930m.Franzosi buvo nedidelio Valtenesi kaimo įmonė, gaminanti ribotą kiekį vyno ir aliejaus, daugiausia asmeniniam naudojimui. Šiandien ūkis valdo daugiau kaip 25 ha derlingos ir turtingos žemės. Senelio Giovanni įkurtas, perduotas sūnui Bruno ir trims anūkams, ūkis siekia išlaikyti senas tradicijas, kartu naudojant naujus žemės ūkio ir vynininkystės metodus bei technologijas, kurios padėjo pagerinti produktų kokybę ir gamybos procesus.

Kaparėlius rekomenduojama dėti į patiekalą paskutinius, kaip akcentą, ir jo nekaitinti ( kaitinamas praranda aromatą ir saldumą). Puikiai tinka užkandėlėms gardinti, puošti patiekalus ar naudoti kaip garnyrą. Dera prie žuvies, paukštienos, makaronų patiekalų; ideali pora su pomidoru.

Produkto kodas: GAS003 Kategorijos: ,

Produkto aprašymas

Sudėtis: kaparėliai, vyno actas, vanduo, druska, cukrus, prieskoniai. Yra sulfitų.    

Paruošimo būdas: nereikalauja papildomo gaminimo, yra paruošti valgymui.

Laikymo rekomendacijos: laikyti vėsioje vietoje; vengti tiesioginių saulės spindulių ar apšvietimo įrenginių. Atidarius laikyti šaldytuve.

Grynasis kiekis: 280 g./ 314 ml. Kaparėlių kiekis: 150 g.

Maistinė vertė 100g.: 33 Kcal/ 138 kJ. Riebalai 0.1 g., iš kurių sočiųjų riebalų iki 0 g. Angliavandeniai 5 g., iš jų cukraus 0.5 g. Baltymai 1.6 g. Skaidulos 3 g. Druska 1.1 g.

Gamintojas: Via 1 Maggio 4I, 46010 S.Martino dall’Argine (Mn) per Azienda Agricola Franzosi, Via XXV Aprile 6, 25080 Puegnago del Garda-Brescia, Italy