KOKTEILIS „BELLINI”

Šis kokteilis gimė 1948 m. Venecijoje, visai netoli Šv. Marko aikštės buvusiame Harry‘s bare.

Kokteilis dedikuotas Giovan Battista Bellini – menininkui, 1948 m. surengusiam savo darbų parodą Dodžų rūmuose. Harry‘s baro savininkas, įkvėptas purpurinių-rožinių menininko darbų, sukūrė kokteilį parodos pažymėjimui. Vėliau minėtame bare šiuo kokteiliu mėgavosi Charlie Chaplin, Guglielmo Marconi, Onassis, Ernest Hemingway.

Tai gaivus, elegantiškas, kvapnus aperityvas karštai vasaros dienai

Viskas, ko reikia, tai:

  • 5 baltieji persikai
  • Prosecco

Paruošimas: 

Įkaitinkite orkaitę iki 180ºC ir kepkite persikus apie 20 minučių.

Iškepusius persikus atvėsinkite, nulupkite odeles, išimkite kauliukus ir sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Gautą masę geriausia laikyti šaldytuve.

Į atšaldytą taurę dėkite 2 šaukštelius trintos persikų masės, pilkite šaltą Prosecco. Pamaišykite ir mėgaukitės!

Keletas patarimų, kad išeitų idealiai iš pirmo karto:

  • geriausiai tinka būtent baltieji persikai, būtinai- gerai prinokę
  • būtina nulupti odeles ir gerai sutrinti masę iki vientisumo
  • pilant Prosecco į persikų masę, ji labai putoja, todėl galima sumaišyti kokteilį kitame inde ir tuomet atsargiai perpilti į taurę
  • visi kokteilio ingredientai turi būti šalti, taurė taip pat!