Su džiaugsmu dalinamės receptu, kurį sukūrė Ieva iš „Dar kąsnelį“. Jai gaminimas- mylima veikla, pomėgis ir saviraiškos būdas. Tiesą sakant, manėme, kad iš juodųjų ryžių ir kaštonų kremo pagamins kelis patiekalus, o ji ėmė ir supažindino juos viename dubenėlyje. Patiekalas nėra tradicinis itališkas, bet iš tikrų tikriausių itališkų produktų. Tai tik dar kartą įrodo, kad pagrindiniai 2 ingredientai visuomet yra fantazija ir meilė ♥

Štai kaip pati Ieva pristatė savo pudingą:

Kai su manimi susisiekė „Itališka krautuvėlė“, apsidžiaugiau. Itališka virtuvė su savo jaukiais, šeimyniškais, nuostabiai skaniais ir kartu tokiais paprastais patiekalais mane labai žavi. 

Namuose gana dažnai verdu risotto, esu ne kartą gaminusi naminius makaronus, visada mielai paragausiu raviolių, kurie, mano manymu, neprilygsta įprastiems koldūnams, o tiramisu tikrai yra vienas geriausių desertų. Visus šiuos patiekalus vienija tai, kad nors jie reikalauja šiek tiek laiko ir kantrybės, gaminimas tikrai nėra sudėtingas, tačiau skonis pranoksta lūkesčius. Paslaptis, kaip tikriausiai žinote, – tiesiog kokybiški produktai. 

Džiugu, kad jų galima rasti ir Lietuvoje. Mielai išbandžiau juoduosius ryžius ir kaštonų kremą ir, tiesą pasakius, šįkart gamindama nutolau nuo tradicinės itališkos virtuvės.

Maistinguosius juoduosius ryžius jau esu atradusi seniau ir jums pasakojau, kad šie ryžiai turi daug skaidulinių bei mineralinių medžiagų. Juose gausu seleno, mangano, cinko, geležies. Jie suverda mažiau, nei baltieji ir išlieka šiek tiek traškūs. 

Iki šiol mano naudoti juodieji ryžiai buvo ilgagrūdžiai, kurie pudingui nelabai tiktų, o „Le Colombare“ Integrale Venere juodieji ryžiai trumpesni ir apvalesni. Jie gimė Italijoje, sukryžminus azijietiškus ir itališkus ryžius. Gamintojas teigia, kad jie tinka ir risotto gamybai, tad, pamaniau, kodėl gi neišvirus iš jų pudingo?

Kokosų pienas suteikė kremiškos konsistencijos, nuo ryžių pudingas nusidažė rusvai violetine spalva, todėl atrodė lyg šokoladinis. Mano vyrui skonis taip pat pasirodė kiek šokoladinis, teiravosi, ar dėjau kakavos! Matyt riešutinis ryžių poskonis sudarė tokį įspūdį.

Pudingą valgėme šiltą, gardinome jį kokosų drožlėmis ir „Antichi Sapori Camuni“ kaštonų kremu, kuris čia puikiai derėjo. Tokį kremą ragavau pirmą kartą. Jis man pasirodė vaisinio ir lyg šiek tiek riešutinio skonio. Saldokas, bet ne per saldus (jei nepadaugini, žinoma!). Kitą sykį bandysiu derinti su sūriu. 

Jums reikės:

*200 ml juodųjų ryžių Integrale Venere Le Colombare

* 400 ml kokosų pieno ( naudojau 17% riebumo)

* 400 ml migdolų pieno

* 2 v.š. tamsaus agavų sirupo ar kito saldiklio

* Šlakelio vanilės pastos ar ekstrakto (nebūtina)

* Verdančio vandens (pagal poreikį, jei pritrūktų skysčio)

* Kaštonų kremo pagardinimui

 

Gaminimas:

  1. Į puodą supilkite abiejų rūšių pieną, agavų sirupą, vanilės pastą ar ekstraktą (jei naudojate) ir juoduosius ryžius. Virkite uždengtus ant didesnės, nei vidutinė, kaitros, kol užvirs.
  2. Pienui užvirus, kaitrą sumažinkite. Virkite vis pamaišydami apie 45-60 min. Maždaug po 30-35 min. pudingas pradės po truputį tirštėti. Tai pastebėję, maišykite beveik pastoviai, kad ryžiai pasileistų ir neprikibtų prie dugno. Jei skystis susigeria, o ryžiai dar atrodo kietoki, papildykite pudingą verdančiu vandeniu ir virkite toliau, kol ryžiai suminkštės. Aš viriau apie 55-60 min. Pabaigoje kelis kartus įpyliau verdančio vandens (bendrai apie 150 ml).
  3. Pudingą uždenkite ir palikite 5-10 min. pastovėti. Valgykite šiltą arba atvėsusį su pasirinktais pagardais.

Skanaus! Buon appetito!

Panašūs