GAIVIOS SALOTOS SU BOLIVINE BALANDA

Nors šiais laikais braškių galima gauti visus metus, vis tik žiemos sezonu jos lyg „medinės“, todėl stengiuosi atsivalgyti iki soties, kol dar yra vėlyvųjų braškių. Jau ir dabar pirkau jas skeptiškai nusiteikusi, bet paragavusi nudžiugau ir nusprendžiau, kad šįsyk joms vieta ne tik ant savaitgalio blynų, bet ir mano salotų lėkštėje.

Beje, šios salotos ne tik skanios, puikiai atrodo, bet ir yra maistingos, nes praturtinau jas bolivine balanda.

Na, ir jau nebesistebiu Itališkos krautuvėlės produktų kokybe, nes iki šiol viskas, ką teko ragauti, buvo labai labai gerai. Padažui naudotas Manestrini balzaminio acto kremas bio nerūgštus, maloniai saldus ir, svarbiausia, puikios sudėties, be jokių tirštiklių ir skonio stipriklių. Vienintelis minusas – matau, kad greitai išnaudosim, nes labai patiko!

INGREDIENTAI

2 porcijoms reikės:

  • 1/2 puodelio bolivinės balandos
  • 2 saujų špinatų
  • 2 saujų gražgarsčių
  • 1 mango
  • 2 saujų braškių
  • 1 avokado
  • 2 saujų nesūdytų pistacijų branduolių
  • 100 g fetos sūrio⠀

Padažui reikės:

GAMINIMAS

  1. Į puodą įpilkite 1 puodelį pasūdyto verdančio vandens. Suberkite gerai perplautą bolivinę balandą ir virkite apie 15 min. Atvėsinkite.
  2. Keptuvėje pakepinkite pistacijų branduolius.
  3. Į lėkštes sudėkite špinatus ir gražgarstes.
  4. Sudėkite virtą bolivinę balandą.
  5. Sudėkite supjaustytas braškes, mangą ir avokadą.
  6. Įtrupinkite fetos sūrį.
  7. Apibarstykite kepintomis pistacijomis.
  8. Sumaišykite visus padažo ingredientus ir apšlakstykite salotas.

Skanaus! Buon appetito!

Receptas sukurtas Ievos iš Dar kąsnelį, bendradarbiaujant su Itališka krautuvėle.