Namuose camembert sūrį kepiau pirmą kartą. Buvo taip skanu, kad noriu greičiau pakartoti! Su vyru supuolėm ir sukirtom visą, o jis dar paniurzgėjo, kad, ei, kodėl tik vienas sūris abiems, o ne po vieną kiekvienam? Bevalgydami apkalbėjom, kad būtinai, progai pasitaikius, vaišinsim draugus, nes pagaminau per 15 min., o rezultatas pranoko lūkesčius!
Sūrį patiekiau su skrudinta ciabatta duona ir kriaušių-garstyčių uogiene CAPOGIRO. Ši uogienė pagardinta žiupsneliu šviežių, į miltus sutrintų garstyčių, kurios suteikia labai švelnų poskonį.
⠀
Man patraukliai atrodytų deriniai su:
- Medumi ar klevų sirupu ir riešutais, ypač graikiniais;
- Figomis ar vynuogėmis;
- Spanguolių, serbentų ar aviečių tyre/uogiene;
- Karamelizuotais svogūnais.
Tačiau bent jau sekantį kartą tikrai darsyk rinksiuosi tokį patį derinį!
Jums reikės:
- Camembert sūrio medinėje dėžutėje (joje kepsime)
- Šakelės rozmarino
- Šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus
- Šviežiai maltų juodųjų pipirų
- Kriaušių-garstyčių uogienės Capogiro
- Ciabatta duonos
Gaminimo eiga:
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
- Išimkite camembert sūrį iš dėžutės ir išvyniokite iš pakuotės. Pakuotę išmeskite, o sūrį įdėkite atgal į medinę dėžutę.
- Sūrio viršų įpjaukite grotelėmis. Į griovelius ir ant sūrio viršaus pribarstykite rozmarino lapelių. Apšlakstykite sūrį alyvuogių aliejumi. Pagardinkite juodaisiais pipirais.
- Dėžutę su sūriu padėkite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
- Kabinkite minkštą sūrį, tepkite ant duonos ir gardinkite uogiene.
Skanaus! Buon appetito!
Receptas sukurtas Ievos “Dar kąsnelį”, bendradarbiaujant su Itališka krautuvėle.