KEPTAS CAMEMBERT SŪRIS SU KRIAUŠIŲ-GARSTYČIŲ PAGARDU

Namuose camembert sūrį kepiau pirmą kartą.  Buvo taip skanu, kad noriu greičiau pakartoti! Su vyru supuolėm ir sukirtom visą, o jis dar paniurzgėjo, kad, ei, kodėl tik vienas sūris abiems, o ne po vieną kiekvienam? Bevalgydami apkalbėjom, kad būtinai, progai pasitaikius, vaišinsim draugus, nes pagaminau per 15 min., o rezultatas pranoko lūkesčius!

Sūrį patiekiau su skrudinta ciabatta duona ir kriaušių-garstyčių uogiene CAPOGIRO.  Ši uogienė pagardinta žiupsneliu šviežių, į miltus sutrintų garstyčių, kurios suteikia labai švelnų poskonį.

Man patraukliai atrodytų deriniai su:

  • Medumi ar klevų sirupu ir riešutais, ypač graikiniais;
  • Figomis ar vynuogėmis;
  • Spanguolių, serbentų ar aviečių tyre/uogiene;
  • Karamelizuotais svogūnais.

Tačiau bent jau sekantį kartą tikrai darsyk rinksiuosi tokį patį derinį!

Jums reikės:

  • Camembert sūrio medinėje dėžutėje (joje kepsime)
  • Šakelės rozmarino
  • Šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • Šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • Kriaušių-garstyčių uogienės Capogiro
  • Ciabatta duonos

Gaminimo eiga:

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
  2. Išimkite camembert sūrį iš dėžutės ir išvyniokite iš pakuotės. Pakuotę išmeskite, o sūrį įdėkite atgal į medinę dėžutę.
  3. Sūrio viršų įpjaukite grotelėmis. Į griovelius ir ant sūrio viršaus pribarstykite rozmarino lapelių. Apšlakstykite sūrį alyvuogių aliejumi. Pagardinkite juodaisiais pipirais.
  4. Dėžutę su sūriu padėkite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
  5. Kabinkite minkštą sūrį, tepkite ant duonos ir gardinkite uogiene.

Skanaus! Buon appetito!

Receptas sukurtas Ievos “Dar kąsnelį”, bendradarbiaujant su Itališka krautuvėle.