ALYVUOGIŲ ALIEJUS IR LAIKAS

Nuolatos kartojame: „netaupykite aliejaus!“. 

Dažnai žmonės, pirkdami (ypač brangesnį) ypač tyrą alyvuogių aliejų, sako „mes iš lėto, po lašiuką valgysim“. Suprantama ir žmogiška, tačiau norisi sakyti: „netaupykite aliejaus, valgykite ir kuo greičiau“. 

Pasižiūrėkite į savo turimų aliejų lentyną. Ar aliejų atidarėte prieš mėnesį? Jei taip, jis jau pradėjo pamažu prarasti savo vertingąsias savybes. Ar atidarėte prieš daugiau, nei 2 mėnesius? – tuomet naudokite kiek įmanoma greičiau. O gal atidarėte prieš 3-4 mėnesius? Išmesti tikrai nereikia- dabar tai puikus kepimo aliejus. Jei spintelės kampe tūno neatidarytas 2018-2019m. derliaus alyvuogių aliejus, jo ilgiau laikyti negalima. Jūsų sumokėti  pinigai už šį aliejaus butelį yra išleisti…kepimo aliejui… gražiame butelyje… 

Leiskite savo pinigus apgalvotai, racionaliai! Jei žinote, kad 0,5l buteliuko negalite sunaudoti per mėnesį ar du, geriau rinkitės dar mažesnį kiekį.

 Ir netaupykite! Jei jau atidarėte, naudokite dosniai, pasiimkite iš aliejaus visas naudingąsias medžiagas. 

Naudodami gerą aliejų ilgai, Jūs apgaudinėjate save. Juk prisimenate, kaip gardžiai kvepėjo tik ką atidarytas ypač tyro aliejaus butelis? Ir kaip skaniai ragavote jį, tik nusipirkę?