BRUSCHETTA

Dažnai paprasčiausi dalykai slepia kažką ypatingo, netikėto ir vertingo. Tai galioja ir maistui, o bruschetta yra labai geras pavyzdys.

Graikų ir romėnų laivai Viduržemio jūra gabendavo aliejų, kviečius ir vyną. Ne atsitiktinumas, kad pirmoji brusketa buvo pagaminta tik iš duonos ir alyvuogių aliejaus. Po daugelio metų, XVI amžiuje, iš Amerikos atkeliavo naujas ingredientas- pomidoras. Jo dėka bruschetta patobulėjo skoniu ir spalva.

Dėl patiekalo pigumo, bruschetta buvo laikoma vargšų maistu ir galimybe sunaudoti senstančią duoną.

Daugelis ingredientų, kurie tais laikais buvo labai brangūs ir neprieinami, šiandien yra lengvai randami ir įperkami, todėl bruschetta dabar yra savotiška stalo puošmena ir vaizduotės išraiška.

Šiandien tūkstantmetę tradiciją papildo drąsūs skonių deriniai. Štai Ievos iš @darkasneli pavyzdys:

Ant skrudintos ciabatta duonos tepkite žaliųjų alyvuogių užtepėlę, dėkite plėšyto mocarella sūrio, apibarstykite kepintais kedro riešutais ir rukola. Šlakelis ypač tyro alyvuogių aliejaus– būtinas!

arba

ant skrudintos ciabatta duonos tepkite rikotos, dėkite braškių (arba kitų mėgstamų uogų), apibarstykite kepintais kedro riešutais, apšlakstykite klevų sirupu (arba medumi) bei ypač tyru alyvuogių aliejumi. Puoškite šviežio baziliko lapeliais.

Vienintelė skonio paslaptis-  naudoti kuo šviežesnius, aukščiausios kokybės ingredientus! Tokių visuomet rasite mūsų krautuvėlėje!

Parašykite komentarą