PASTA SU TUNU, PESTO IR ALYVUOGĖMIS

Jau ne pirmą kartą džiaugiamės mūsų gražia draugyste su „Dar kąsnelį“ ir Ievos receptais. Šį kartą idėja įsimintiniems pietums:

“Manau, norint skanių makaronų, reikia gero padažo, ar ne? Makaronai be nieko tikriausiai nelabai ką ir sužavėtų (vaikų skonio receptoriai nesiskaito!), o štai su geru padažu gali tapti visai įsimintinais pietumis.

Padažo skonį lemia ne tik pasirinkti ingredientai, bet ir jų kokybė. Be Itališka krautuvėlė padovanotų „Manestrini“ žaliųjų alyvuogių, padažas nebūtų buvęs toks skanus. Mums jos pasirodė nerūgščios, labai skanios ir patiko, kad yra konservuotos tyrame alyvuogių aliejuje, kurį visą galima sunaudoti .

Taip pat paragavome lėtai džiovintos itališkos pastos su citrina ir imbieru. Įdomus skonis, švelniai juntamas imbiero aitrumas ir aromatas ♥ .

Labai džiaugiuosi galimybe bendradarbiauti su Itališka krautuvėle ir išbandyti nuostabius jų siūlomus produktus! Tikrai gera, kad galiu juos nuoširdžiai rekomenduoti, nes iš tiesų jais tikiu. Skonis atskleidžia su kokia didele meile jie gaminami.

Apskritai šis pastos su tunu patiekalas mums su vyru labai patiko. Tiesa, dukra tuno iškart atsisakė ir valgė, galima sakyti, makaronus be nieko . Et tie vaikai…”

2 porcijoms reikės:

160 g pastos (naudojau kietųjų kviečių pastą su imbieru ir citrina)

1/3 nedidelės raudonosios paprikos

2 skiltelių česnako

1 skardinės tuno savo sultyse (150 g grynojo kiekio)

4 a.š. pesto padažo

Apie 50 ml liesos grietinėlės + apie 50 ml verdančio vandens

1/2 nutarkuotos citrinos žievelės ir šiek tiek citrinos sulčių

Žaliųjų alyvuogių (pagal skonį)

Šviežiai maltų juodųjų pipirų (patiekimui)

Tarkuoto kietojo sūrio (patiekimui)

Alyvuogių aliejaus (kepimui)

  1. Sūdytame vandenyje išvirkite pastą.
  2. Tuo tarpu smulkiai supjaustykite papriką ir kelias minutes apkepkite alyvuogių aliejuje.
  3. Įspauskite česnako skilteles ir kepkite dar pusę minutės.
  4. Sudėkite pesto padažą, išmaišykite.
  5. Sudėkite ir gerai įmaišykite tuną, įspauskite citrinos sulčių ir suberkite tarkuotą žievelę.
  6. Supilkite grietinėlę ir vandens, kuriame virė pasta. Padažą pašildykite.
  7. Pastą suberkite į padažą, išmaišykite, kad gerai apliptų. Nukelkite nuo viryklės ir įmaišykite alyvuoges. Jei jos stambios, galite pasmulkinti.
  8. Tiekite, pagardinę juodaisiais pipirais ir kietuoju sūriu.

Skanaus! Buon appetito!

Daugiau receptų ar idėjų, ką gaminti rasite Ievos svetainėje, facebook ir Instagram paskyrose. Užsukite- tikrai rasite puikių idėjų!