PASTA SU CITRINA, RIKOTA IR PESTO

Valda iš Mamos virtuvės paslaptys yra dviejų berniukų mama, kurios aistra- maisto gaminimas, orientuotas į sveikesnę mitybą. Šįkart ji gamino mūsų siūlomą pastą su citrina, derindama ją su rikota ir pesto. Štai ką sako pati Valda:

“Prisipažinsiu! Makaronus stengiuosi valgyti kiek įmonama rečiau. Ir tai, manau, suprantama kiekvienai moteriai, kuri turi rūpintis savo kūno linijomis. Bet! Jei gaminu, tai stengiuosi pagaminti kuo skaniau, kad galėčiau iki galo pasimėgauti šiuo maistu.

Iki šiol buvau mačiusi įvairiausių skonių makaronų, bet, susipažinusi su Itališka krautuvėle, atradau dar ir kietųjų kviečių pastą su citrina!

Mane labai nustebino jaučiamas citrinos skonis, nes gamybos procese nenaudojami dirbtiniai cheminiai ingredientai, dažai, skonio stiprikliai – kas man labai svarbu!

Gaminimui reikės:

– 250 g KIETŲJŲ KVIEČIŲ PASTA FOJADINE SU CITRINA BIO

– 80 g tarkuoto kietojo sūrio

– 125 g rikotos

– 1 v. š. bazilikų pesto

– žiupsnelio druskos

– pipirų

alyvuogių aliejaus

Gaminimo eiga:

*Išvirti pastą.

*Keptuvę su alyvuogių aliejumi įkaitinti, sudėti makaronus.

*Atskirame inde sumaišyti rikotą, bazilikų pesto, tarkuotą kietąjį sūrį ir prieskonius.

*Sudėti ant makaronų keptuvėje ir gerai išmaišyti, dar truputį pakaitinti.

*Patiekiant papildomai pabarstyti truputį kietojo sūrio ir papuošti šviežiu baziliku.

Super paprasta ir super skanu”

Daugiau Valdos receptų galite rasti jos facebook ar  instagram  paskyrose. Juk kartais reikia nebūtinai konkretaus recepto, o įkvėpimo 😉