PASTA SU BUROKĖLIAIS, OŽKOS SŪRIU IR KEDRO RIEŠUTAIS

Patiekalas per 8 minutes. Ir niekas net neįtars, kad nereikėjo suktis aplink puodus pusę dienos 😉

Turbūt visi sutinka, kad burokėlis yra būtinas mūsų mityboje. Jis pasižymi vitaminų gausa, yra turtingas folio rūgštimi, kaliu, magniu, geležimi, kalciu, cinku, fosforu. Ir tikrai nors kartą esate patingėję gaminti burokėlius tik dėl jų dažančių savybių. Šįkart tikrai nereikės burokėlių nei virti, nei kepti, nei plauti raudonų rankų. Siūlome puikią ir greitą alternatyvą- pastą su burokėliais!

Kietųjų kviečių pasta yra gaminama pagal senas italų tradicijas: organiniai grūdai malami girnomis, maišomi su ekologiškais trintais burokėliais, perleidžiami per bronzinę formą ir tuomet lėtai ir ilgai džiovinami žemoje temperatūroje, kad liktų visos geriausios natūralios kietojo kviečio ir burokėlio savybės.

Taigi, pasta su raudonaisiais burokėliais, ožkų sūriu ir kedro (pinijų) riešutais.  Jei turite šoninės, ją galite pakepinti ir pasidaryti traškučius. Jie puikiai kontrastuos su burokėlių  saldumu. Ir nepagailėkite kedro (pinijų) riešutų- jie suteiks nepakartojamo skonio!

Jums reikės:

250 g kietųjų kviečių pastos Fojadine su raudonaisiais burokėliais

150 g minkšto ožkų sūrio

2 šaukštų grietinėlės

Saujelės kedro (pinijų) riešutų

50 g šoninės

Gaminimo eiga:

*Pasūdytame vandenyje virkite pastą apie 7-8 minutes. Net išvirę jie bus tvirti, tačiau svarbu nepervirti.

*Kol pasta verda, keptuvėje lengvai pašildykite kedro riešutus ir atidėkite atvėsti.

*Gerai įkaitintoje keptuvėje apskrudinkite šoninės gabaliukus. Dėkite ant popieriaus, kad sugertų riebalų perteklių.

*Į keptuvę pilkite kelis šaukštus grietinėlės ir minkštą ožkų sūrį, šildykite ir maišykite iki vientisos masės.

*Į pašildytą lėkštę pilkite padažo, dėkite išvirusios pastos lizdelį, apibarstykite riešutais ir uždėkite šoninės traškutį.

Kelios gudrybės:

* jei norite išgauti ryškią pastos spalvą, ją galite virti natūraliose burokėlių sultyse.

* jei norite išgauti ne tik ryškią pastos spalvą, bet ir ypatingą burokėlių saldumą, orkaitėje iškepkite ypač tyru alyvuogių aliejumi apšlakstytus burokėlius, sutrinkite juos blenderiu, masę pakaitinkite keptuvėje ir išvirusią pastą sumaišykite su burokėlių tyre.

* kedro (pinijų) riešutus galite keisti pistacijomis.

 

Skanaus! Buon appetito!