SLUOKSNIUOTOS TEŠLOS SNAIGĖ SU FIGŲ TYRE IR ROZMARINAIS

Sluoksniuota tešla yra virtuvės stebuklas: greitai paruošiama ir tinkanti su viskuo- ir saldžiu, ir sūriu. Artėjant šventėms, ji gali tapti kad ir snaige. Štai kaip savo kepinį pristato pati Ieva iš “Dar kąsnelį”:

“Šį kartą – saldus variantas su figų tyre ir rozmarinais, kurie labai gerai dera tarpusavyje. Kaip mėgstu sakyti, rozmarinas suteikia to „cinkelio“, dėl kurio skonis tampa daug įdomesnis.

Aš naudojau „Antichi Sapori Camuni“ figų tyrę iš Itališkos krautuvėlės, kuri yra be cukraus, tik iš figų, obuolių sulčių ir citrinos sulčių. Ji ne verdama, o tik pašildoma iki 80 °C temperatūros. Tokioje temperatūroje žūsta mikroorganizmai, bet išlieka naudingos nedžiagos, vitaminai. Tyrėje nėra jokių tirštiklių, konservantų, skonio stipriklių ar dažiklių. Tikrai puiki sudėtis, tyrė natūraliai saldi. Tinka tiek desertui, tiek pusryčių blynams pagardinti, tiek užkandžiui. Nuoširdžiai rekomenduoju.

Jei figų nemėgstate, naudokite apelsinų džemą. Apelsinai ir rozmarinai – taip pat puikus duetas.

Na o jei nepatinka rozmarinas, galite ir be jo apsieiti. Iš esmės, čia tinka viskas, ką jūs megstate! Pavyzdžiui:

  • jūsų turimos trintos uogos;
  • mamos ar močiutės ar jūsų gaminta uogienė;
  • cinamonas su cukrumi;
  • šokoladinis kremas ir t.t.

Vis tik, figų ir rozmarino derinys – vertas dėmesio.

Gaminimo eigą rodau nuotraukose. Susukti pyragą visai nesudėtinga.

Beje, pyragas iš tokio kiekio gaunasi ne toks jau didelis. Jei šeima didesnė, galite iškart daryti du!

INGREDIENTAI

  • 275 g sluoksniuotos bemielės tešlos
  • 7 a.š. figų tyrės
  • šakelės šviežio rozmarino
  • šiek tiek kiaušinio

GAMINIMAS

  1. Stačiakampį sluoksniuotos tešlos lakštą perpjaukite į dvi lygias dalis ir išpjaukite vienodus apskritimus (mano buvo 24 cm).
  2. Ant vieno apskritimo paskirstykite figų tyrę ir apibarstykite pasmulkintais rozmarino lapeliais.
  3. Uždėkite ir gerai prispauskite kitą tešlos apskritimą.
  4. Apskritimo centrą pasižymėkite mažu apvaliu indeliu ir padalykite į 16 vienodų juostelių, centrą paliekant neįpjautą.
  5. Imkite po dvi juosteles ir kelis kartus susukite jas kryptimi viena nuo kitos, o galus sulipinkite. Taip gausite 8 kraštines.
  6. Iš likučių susukite sausainukus.
  7. Aptepkite kiaušinio plakiniu.
  8. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.”

Skanaus! Buon appetito!

Receptas Ievos iš “Dar kąsnelį“ bendradarbiaujant su „Itališka krautuvėle“.