KAIP LAIKYTI TRUMUS?

juodieji sviezi trumai

Dažnai sulaukiame klausimo, kaip iš tiesų reikėtų laikyti trumus, kaip kuo ilgiau išsaugoti juos kvapniais ir šviežiais. Ką svarbu žinoti įsigijus šviežių triufelių?

  • Prieš pirkdami pasidomėkite, ar trumai bus nuvalyti. Jei įsigijote neplautų grybų, prieš mėgaujantis būtina gerai nuvalyti žemes. Tam reikės šalto tekančio vandens ir dantų šepetėlio: lengvais sukamaisiais judesiais, nenaudojant per daug jėgos „nušluoti“ visą grybo paviršių. Jei žemių sluoksnis storas, galite panardinti į šaltą vandenį kelioms minutėms ir valyti šepetėliu suminkštėjusias žemes.
  • Trumams laikyti pasiruoškite sandarų indą, geriausia- stiklinį.
  • Geriausia šaldytuve laikyti neplautus šviežius trumus. Grybą dengianti žemė iš tiesų apsaugo grybą nuo gedimo, sulėtina gedimo procesą.
  • Kiekvieną trumą rekomenduojame suvynioti į atskirą gerai drėgmę sugeriantį popierių ir jį keisti kiekvieną dieną. Taip saugoti galima baltuosius trumus ne ilgiau nei 7 dienas, juoduosius- maždaug 10 dienų. Vėliau triufelius rekomenduojame šaldyti.
  • Šaldiklis yra puikus būdas laikyti trumus ilgą laiką. Grybus rekomenduojame nuplauti, išdžiovinti, galima supjaustyti arba sutarkuoti (priklausomai nuo to, kaip naudosite atšildę), sudėti į sandarų šaldymo maišelį ir užšaldyti. Užšaldytus galima laikyti maždaug metus.
  • Klasikinis konservuojantis produktas- riebalai. Triufelį galima supjaustyti gabalėliais arba sutarkuoti ir sumaišyti su tirpintu sviestu. Tokį pagardą galite naudoti nedelsiant arba užšaldyti (puikiai pasitarnaus ledų šaldymo formelės- norint galima bus atsišildyti tik nedidelį kiekį). Vietoj sviesto galima naudoti ir aukštos kokybės aliejų.
  • SVARBU! Paplitęs įsitikinimas šviežius trumus saugoti stiklainyje, užpildytame ryžiais. Tiesą sakant, ryžiai linkę ištraukti drėgmę iš pačių trumų, džiovinti patį grybą, todėl to daryti nerekomenduojame!

 

Šviežius trumus iš Italijos parskraidiname per 24-36 valandas. Tereikia susisiekti su mumis ir vos per parą mėgausitės šviežiais itališkais trumais 😊

Bendradarbiaujame su keliais trumų ūkiais Italijoje. Galime pasiūlyti net ekologiškus trumus iš nuosavo šeimos ąžuolyno Marche regione. Čia grybai auga natūraliai, padedant tik saulei, vėjui ir lietui. Šeima asmeniškai prižiūri savo miškus, o tuo pačiu ir renka triufelius. Tai jų aistra ir hobis, o klientui- aukščiausios kokybės natūralus ir sveikas produktas iš pirmų rankų.

Šviežių trumų, trumų pjaustyklių  ir įvairių pagardų su trumais rasite mūsų krautuvėlėje.