Ryžių auginimo procesas Italijoje vyksta ištisus metus. Žiemą dirva yra ariama, akėjama ir lyginama. Tai žemės poilsio ir atsigavimo laikas. Paruoštas laukas turi būti idealiai išlygintas, kad pavasarį vanduo galėtų tolygiai užlieti.
Upė ir šaltiniai ryžių laukuose yra gyvybiškai svarbūs- bėgantis vanduo laukus drėkina ir maitina. Tręšiant organinėmis medžiagomis, derlingas dirvožemis gauna visas reikalingas maistines medžiagas. Pasėti ryžiai auga pakaitomis- tai užlieti potvynio vandens, tai sausai. Sausra padeda sunaikinti dumblius ir vabzdžius, kurie gali pakenkti pasėliams. O užlietus vandeniu laukus nuolat papildo nauju šaltinio vandeniu, taip išvengiant sąstingio ir maitinant ryžius.
Kovo-gegužės mėnesiais pasėti ryžiai rugpjūčio pabaigoje tampa auksiniai, o subręsta maždaug rugsėjo pabaigoje. Derliaus nuėmimo laikas yra labai svarbi detalė- jei kuliama ne pačiu tinkamiausiu metu, gaunami netobuli grūdai, nes jie yra arba nepakankamai sunokę arba pernokę ir suskilę.
Tikslas- užauginti sveikus ir tinkamai prinokusius grūdus, tačiau iš 1 hektaro gauti ne daugiau kaip 70 centnerių ryžių (taip reglamentuoja Nano Vialone apsaugos konsorciumas).
Periodiškai- kas šešerius metus- ryžių laukai paliekami ilsėtis bent dvejiems metams, sėjant kitus pasėlius. Tokiu būdu išvengiama ligų ir piktžolių, galinčių pakenkti sveikų ryžių augimui.
Nano Vialone Veronese IGP gamybos taisyklės numato mažiausią netobulumo toleranciją- vos 3% viso produkto. Kiekvienas grūdas turi būti tobulas, sveikas ir prinokęs.
Tik atitinkanti visus auginimo, apdirbimo ir pakavimo keliamus reikalavimus, produkcija žymima I.G.P ženkliuku. Saugoma geografinė nuoroda reiškia, kad ryžiai yra užauginti tik iš griežtai atrinktų sėklų ir tik Veronos apylinkėse, šaltinio vandeniu drėkinamose vietose Veronės lygumoje. Šių ryžių veislės tikrumą, auginimo, perdirbimo ir pateikimo vartotojui būdus kontroliuoja Vialone Nano Veronese ryžių apsaugos konsorciumas, kuriame visi gamintojai su Europos Sąjungos patvirtintomis ir įregistruotomis gamybos specifikacijomis.
Šiuos unikalius, aukštos kokybės ryžius tiekiame iš Le Colombare ūkio, kuris remiasi senomis auginimo tradicijomis. Ūkis žingsnis po žingsnio su patirtimi ir meile seka ryžių augimą nuo sėjos iki galutinio pardavimo etapo.