ITALIŠKI PUSRYČIAI

Maistas yra viena iš priežasčių, kodėl žmonės renkasi keliauti po Italiją. Pica, pasta ar rizotas yra tik keli patiekalai, dėl kurių Italija yra rojus gurmanui. Vakarienei, be abejo, tenka daugiausia dėmesio,tačiau itališko maisto malonumais galima ir būtina mėgautis jau nuo pat dienos pradžios.

O diena prasideda pusryčiais- la colazione. Paprastai tai puodelis kavos ir saldumynas. Prie espresso dažnai derinamas sausainis, o prie capuccino– kruasanas.

Įdomus faktas: kruasanas Romoje vadinamas „cornetto“ , o Milane- „brioche“. Jei Milane paprašytumėte „cornetto“, gautumėte…ledų!

O jei Italijoje bare paprašysite „latte“ ir tikėsitės didelio puodelio kavos su daug pieno, tai tikrai gausite pieno ir nė lašelio kavos 😉

Beje, pagal italus, pusryčiai yra vienintelis dienos metas, kuomet galima kavą gerti su pienu (capuccino, latte macchiatto ir pan), o nuo maždaug 11 val., galioja nerašyta taisyklė rinktis espresso ir gerti jį tiesiog prie baro.