BALZAMINIS ACTAS SUA BONTA NERA GRAN RISERVA 100 ML

26,90

Balzaminis actas Sua Bonta Nera (liet. “Jo juodoji didenybė”) yra vienas labiausiai vertinamų Acetaia Lucenti šeimos pagardų.

Balzamikas gaminamas lėtai verdant vynuogių misą iš dviejų šimtmečių vynuogyno Reggio Emilia regione ir vėliau ją brandinant medinėse statinaitėse. Skoniui subręsti ir pasiekti idealią rūgštumo ir saldumo pusiausvyrą užtrunka maždaug 10 metų. Visas gamybos procesas paklūsta tradicijų ir gamtos taisyklėms, todėl nenaudojami jokie tirštikliai, dažikliai, sulfitai ir konservantai.

Šis balzaminis actas yra natūraliai pagamintas itališkas delikatesas, kurio visi gamybos etapai- nuo vynuogių augimo, brendimo rankų darbo medinėse iš kartos į kartą perduodamose statinaitėse iki išpilstymo į elegantiškus buteliukus- vyksta ūkyje.

Šis harmoningas, aromatingas ir natūraliai tirštas actas idealiai tinka pirmiems patiekalams (pvz. , itališkiems tortelli ar cappelletti), užkandžiams, karpačio, Parmigiano Reggiano ar kitiems kietiesiems sūriams ir vaisiams gardinti. Valgio pabaigoje nedidelį kiekį galima skanauti kaip „digestivo“ (virškinimui gerinti).

Sudėties eilutėse frazė „yra sulfitų“ reiškia tik nedidelę natūraliai vynuogėse esančią dalį. Gamybos metu ūkis nededa sulfitų ir kitų pridėtinių ingredientų, nors balzaminio acto gamybos taisyklės tai leidžia.

2011 m. „Palio Matildico“ konkurse, skirtame tradiciniams balzaminio acto gamintojams, balzaminio acto asociacija Lucenti Acetaia skyrė pirmąją vietą iš daugiau nei 500 patikrintų acto mėginių. Tai aukščiausias galimas Reggia Emilia provincijos pripažinimas.

Turime

Produkto kodas: ART800 Kategorijos: , Žymos: , ,

Ūkis: jau trys Lucenti šeimos kartos gamina balzaminį actą, naudodami išskirtinai savo žemėse, netoli Modenos (Reggio Emilia regione), užaugintas vynuoges. „Nuo pat pradžių norėjome eiti paprastumo, autentiškumo ir kantrybės keliu. Reikia laukti, kol vynuogių misa pateks į statinę ir pasieks tinkamą saldumo ir rūgštingumo balansą. Visas gamybos procesas paklūsta tradicijų ir gamtos taisyklėms, todėl mūsų ūkyje nenaudojami tirštikliai, dažikliai, sulfitai ir konservantai“.

Acetaia Lucenti istorija prasidėjo nuo mamos Emilijos, gimusios Modenoje, pasiturinčioje šeimoje. Iškart po karo, būdama dar visai jauna, ji tapo ponia Lucenti ir kaip kraitį atsinešė keletą statinių balzaminio acto. Naujoji vyndarių šeima nesirūpino atsineštomis statinaitėmis visai nerūpėjo. Vienintelė Emilija karts nuo karto užlipdavo į palėpę patikrinti jų ir kartą per metus įpilti misos. 60-ųjų pabaigoje, pasikeitus vyno gamybos taisyklėms, Lucenti šeima sustabdė vynininkystės veiklą: prižiūrėjo turimus vynuogynus, o derlių parduodavo aplinkinėms vyninėms. Tuo metu suprato, kad statinaitėse esantis produktas turi puikių savybių ir nusprendė pradėti savo acto gamybos veiklą, žinomą kaip acetaia

Dėdė Vasco, įgudęs statinių meistras, senąsias vyno statinaites perdarė į mažesnes, labiau tinkančias actui laikyti. O Emilija iš savo vynuogių kasmet gamina misą statinaitėms užpildyti, perduodama žinias jaunesniajai kartai. 

Acetaia Lucenti ūkis gali pasidžiaugti, kad yra vieni iš nedaugelio visiškai savarankiškų gamintojų: visi gamybos etapai vyksta pačiame ūkyje, laikantis senų šeimos tradicijų. Visi produktai gaminami nenaudojant tirštiklių ir dažiklių, pasitelkiant laiką, gamtą, žinias ir kantrybę.

2011 m. „Palio Matildico“ konkurse, skirtame tradiciniams balzaminio acto gamintojams, balzaminio acto asociacija Lucenti Acetaia skyrė pirmąją vietą iš daugiau nei 500 patikrintų acto mėginių. Tai aukščiausias galimas Reggia Emilia provincijos pripažinimas.

Sudėtis: virta vynuogių misa. Sudėtyje yra sulfitų*. Be tirštiklių ir dažiklių, be konservantų. *tik natūraliai vynuogėse esantys sulfitai.

Laikymo rekomendacijos: laikyti sausoje ir vėsioje vietoje, toliau nuo tiesioginių saulės spindulių.

Kiekis: 100ml

Gamintojas: Via Serraglio 11, 42014 Castellarano (RE), Italia