TRADICINIS BALZAMINIS ACTAS ARGENTO REGGIO EMILIA DOP 100ML

79,90

Tradicinis Reggio Emilia balzaminis actas Argento D.O.P– prestižinis pagardas, įkūnijantis itališkos virtuvės turtingumą ir rafinuotumą. Gastronominis šedevras, idealiai tinkantis ieškantiems autentiško skonio ir neprilygstamos kokybės.

Tradicinis Reggio Emilia D.O.P. balzaminis actas Argento yra griežtų reglamentų, užtikrinančių jo kokybę, rezultatas: D.O.P (liet. SKVN- saugoma kilmės vietos nuoroda) užtikrina, kad visi gamybos etapai- nuo vynuogių pasirinkimo misai virti iki brandinimo ir pakavimo- skrupulingai tikrinami kontrolės komisijos.

Balzaminis actas Argento D.O.P brandinamas bent 20 metų medinėse statinaitėse. Ąžuolo, kaštono, vyšnios, kadagio, šilkmedžio, uosio statinėse fermentuojama virtą vynuogių misa metams bėgant įgauna daug vertingų ir nepakartojamų skoninių ir aromatinių savybių bei natūraliai tirštos konsistencijos: tai išskirtinis ilgo brandinimo ir aukštos produkto kokybės požymis.

Intensyvus, sodrus ir daugiasluosnis skonis atsiskleidžia vaisinėmis natomis ir ilgai išliekančiu poskoniu.  Jaučiami prinokusių vaisių, medienos, prieskonių niuansai, atsirandantys dėl ilgo brandinimo skirtingo medžio statinaitėse.

Puikiai tinka prie klasikinių patiekalų: sustiprina šviežių salotų natūralų skonį, derinant su brandintais sūriais, subalansuoja rūgštingumą ir saldumą, o raudonai ir baltai mėsai suteikia saldžiarūgščio aromato, pagerina skonį. Mėgstantiems naujoviškus derinius, šį balzamiką rekomenduojame ragauti su ledais ar braškėmis, naudoti unikaliems kokteiliams ar užkandžiams. Idealiai tinka prie vėžiagyvių, puikiai dera su Parmigiano Reggiano, brandintu bent 18/24 mėnesius. Valgio pabaigoje nedidelį kiekį galima skanauti kaip „digestivo“ (virškinimui gerinti). Svarbu dozuoti saikingai ir nešildyti, tokiu būdu išsaugant unikalų skonį ir aromatą.  

Turime

Produkto kodas: ART103 Kategorijos: , , Žymos: , ,

Tradicinis Reggio Emilia Argento D.O.P balzaminis actas – tai kelionė po autentiškus itališkos virtuvės skonius, siūlanti begalines kulinarines galimybes. Vos lašas šio balzaminio acto paverčia patiekalą kulinariniu meno kūriniu, suteikia išskirtinumo tiek paprastiems, tiek gurmaniškiems patiekalams. Pagardas, kuris ne tik išaukština Jūsų patiekalus, bet ir pasakoja apie aistrą, atsidavimą ir bekompromisę kokybę.

Tradicinis Reggio Emilia D.O.P. balzaminis actas Argento yra griežtų reglamentų, užtikrinančių jo kokybę, rezultatas. D.O.P (liet. SKVN- saugoma kilmės vietos nuoroda) užtikrina, kad visi gamybos etapai- nuo vynuogių pasirinkimo misai virti iki brandinimo ir pakavimo- skrupulingai tikrinami kontrolės komisijos. Šio acto gamyba apsiriboja Reggio Emilia teritorija, kuri pasižymi idealiu klimatu: atšiauriomis žiemomis ir karštomis vasaromis. Temperatūrų skirtumas palėpėje, kurioje laikomos medinės statinaitės su brandinamu actu, yra ypatingai svarbus tobulam produkto brendimo procesui. Tik išlaikius organoleptinį testą ekspertų komisijoje, įvertinamas produkto tipiškumas ir tinkamumas, ir, tik atitinkant aukščiausius standartus, išleidžiamas į rinką.

Spalva: sodri tamsiai ruda.

Konsistencija: natūraliai tiršta. Tai išskirtinis ilgo brandinimo ir aukštos produkto kokybės požymis.

Aromatas: skvarbus ir sudėtingas. Jaučiami prinokusių vaisių, medienos, prieskonių niuansai, atsirandantys dėl ilgo brandinimo skirtingose medinėse statinaitėse.

Skonis: gerai subalansuotas saldžiarūgštis. Maloni rūgštelė, harmoningai deranti su natūraliu virtos misos saldumu. Įsimintinas, daugiasluosnis skonis, atsiskleidžiantis vaisinėmis natomis ir ilgai išliekančiu poskoniu.  

Svarbu dozuoti saikingai ir nešildyti, tokiu būdu išsaugant unikalų skonį ir aromatą.  

Sudėties eilutėse frazė „yra sulfitų“ reiškia tik nedidelę natūraliai vynuogėse esančią dalį. Gamybos metu ūkis nededa sulfitų ir kitų pridėtinių ingredientų, nors balzaminio acto gamybos taisyklės tai leidžia.

Ūkis: jau trys Lucenti šeimos kartos gamina balzaminį actą, naudodami išskirtinai savo žemėse, netoli Modenos (Reggio Emilia regione), užaugintas vynuoges. „Nuo pat pradžių norėjome eiti paprastumo, autentiškumo ir kantrybės keliu. Reikia laukti, kol vynuogių misa pateks į statinę ir pasieks tinkamą saldumo ir rūgštingumo balansą. Visas gamybos procesas paklūsta tradicijų ir gamtos taisyklėms, todėl mūsų ūkyje nenaudojami tirštikliai, dažikliai, sulfitai ir konservantai“.

Acetaia Lucenti istorija prasidėjo nuo mamos Emilijos, gimusios Modenoje, pasiturinčioje šeimoje. Iškart po karo, būdama dar visai jauna, ji tapo ponia Lucenti ir kaip kraitį atsinešė keletą statinių balzaminio acto. Naujoji vyndarių šeima nesirūpino atsineštomis statinaitėmis visai nerūpėjo. Vienintelė Emilija karts nuo karto užlipdavo į palėpę patikrinti jų ir kartą per metus įpilti misos. 60-ųjų pabaigoje, pasikeitus vyno gamybos taisyklėms, Lucenti šeima sustabdė vynininkystės veiklą: prižiūrėjo turimus vynuogynus, o derlių parduodavo aplinkinėms vyninėms. Tuo metu suprato, kad statinaitėse esantis produktas turi puikių savybių ir nusprendė pradėti savo acto gamybos veiklą, žinomą kaip acetaia. 

Dėdė Vasco, įgudęs statinių meistras, senąsias vyno statinaites perdarė į mažesnes, labiau tinkančias actui laikyti. O Emilija iš savo vynuogių kasmet gamina misą statinaitėms užpildyti.

Acetaia Lucenti ūkis gali pasidžiaugti, kad yra vieni iš nedaugelio visiškai savarankiškų gamintojų: visi gamybos etapai vyksta pačiame ūkyje, laikantis senų šeimos tradicijų. Visi produktai gaminami nenaudojant tirštiklių ir dažiklių, pasitelkiant laiką, gamtą, žinias ir kantrybę.

2011 m. „Palio Matildico“ konkurse, skirtame tradiciniams balzaminio acto gamintojams, balzaminio acto asociacija Lucenti Acetaia skyrė pirmąją vietą iš daugiau nei 500 patikrintų acto mėginių. Tai aukščiausias galimas Reggia Emilia provincijos pripažinimas.

Sudėtis: virta vynuogių misa (iš Lambrusco, Ancellotta, Trebbiano, Sauvignon, Sgavetta, Berzemino, Occhio di Gatta vynuogių rūšių). Sudėtyje yra sulfitų*. Be tirštiklių ir dažiklių, be konservantų. *tik natūraliai vynuogėse esantys sulfitai.

Maistinė vertė 100g.:  329 Kcal/ 1395 kJ. Riebalai 0 g., iš kurių sočiųjų riebalų 0 g. Angliavandeniai 77 g., iš jų cukraus 77 g. Baltymai 0 g. Druska 0.03 g.

Laikymo rekomendacijos: neatidarytą buteliuką laikyti sausoje ir vėsioje vietoje, toliau nuo tiesioginių saulės spindulių ir šilumos šaltinių vertikalioje padėtyje. Atidarius buteliuką, laikyti uždarytu kamšteliu pastovios temperatūros aplinkoje, vengti šaldytuvo.

Kiekis: 100 ml  

Gamintojas: Azienda Agricola Lucenti Societa Agricola, Via Serraglio 11, 42014 Castellarano (RE), Italia