Manestrini istorija, prasidėjusi dar 1960 m. nuo šeimos poreikiams pritaikyto ūkio, tęsiasi iki šių dienų- modernaus, tradicijomis ir kokybe pasižyminčio sertifikuoto ūkio.
Ypač tyras pirmo spaudimo alyvuogių aliejus gaunamas šalto spaudimo būdu, pasižymi žemu rūgštingumu.
Alyvuogių rūšis: Casaliva, Leccino, Frantoio, Moraiolo ir kitos veislės kintamais procentais. Alyvuogės nuo įvairaus amžiaus medžių. Kvapas: vaisinis, lengvas šviežių alyvuogių su subtiliu migdolų aromatu. Skonis: daugiausia saldus, jaučiamas švelnus kartumas ir aštrumas.
Derliaus nuėmimo ir malimo laikotarpis: nuo spalio mėn pabaigos iki lapkričio mėn pabaigos.
Laikas nuo derliaus nuėmimo iki malimo: 24- 36 valandos.
Puikiai tinka su daržovėmis, mėsai ar žuviai gardinti. Šis aliejus gali būti valgomas neapdorotas, taip pat- naudojamas maisto gaminimui.
Sudėtis: aukščiausios rūšies alyvuogių aliejus (extra virgin), išgautas tiesiogiai iš alyvuogių tik mechaninėmis priemonėmis. Tik iš Italijoje surinktų alyvuogių.
Laikymo rekomendacijos: laikyti vėsioje vietoje; vengti tiesioginių saulės spindulių ar apšvietimo įrenginių.
Maistinė vertė 100g.: 824 Kcal/ 3389 kJ. Riebalai 91.6 g., iš kurių sočiųjų riebalų 14 g., mononesiočiųjų 70 g., polinesočiųjų 7.6 g. Angliavandeniai 0 g., iš jų cukraus 0 g. Baltymai 0 g.
Grynasis kiekis: 500 ml.
Gamintojas: Azienda Agricola Manestrini, 25080 Soiano del Lago (BS), Italia