YPAČ TYRAS ALYVUOGIŲ ALIEJUS RAVIDA IGP SICILIA 0,5 l

16,70

Ravida IGP Sicilia aliejus yra kruopštus vietinių Sicilijos alyvuogių veislių derinys: kvapni ir sodri Cerasuola ir subtilaus aromato Biancolilla.

Ravida šeima tęsia aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus tradicijas jau daugiau nei 250 metų.

Naujausias daugybę apdovanojimų pelniusio Ravida asortimento papildymas pasižymi šviežiai nupjautos žolės ir daržovių aromatu bei ryškiu, gerai subalansuotu skoniu. Vidutinio vaisiškumo, jaučiamos žolinės, subtilaus aštrumo ir kartumo natos.  

Ūkis įsikūręs La Gurra dvare vakarų Sicilijoje. Dvaras yra laukinės gamtos prieglobstis, kuriame alyvmedžiai auga harmonijoje su vietine flora. Alyvuogės, nuskintos rankomis arba mechaniniais purtytuvais,  apdorojamos per 8 valandas, kad būtų išsaugotas natūralus aliejaus skonis, aromatas ir maistinės medžiagos. Šeimos nariai yra aistringiausi savo gaminamo produkto vartotojai, todėl daug dėmesio skiriama auginimo ir gamybos procesams.

Sertifikuotas MIPAAF, su saugoma geografine nuoroda (IGP Sicilia).

Ypatingai tinka įvairioms salotoms, šaltiems užkandžiams, garuose ruoštai žuviai ar daržovių patiekalams.  

Laukiame papildymo

    Užklausos forma




    Produkto kodas: RVD-OEVCONV500B Kategorija: Žyma:

    Ūkis: meilę maistui ir alyvuogių aliejui dabartinė Ravida ūkio savininkė Natalia Ravida paveldėjo iš savo protėvių siciliečių. Antonio Ravida persikėlė iš gimtojo Trapani į mažą Menfi miestelį, kad susituoktų su bajoraite Maria Ferrantelli. Kaip dalį kraičio jaunoji gavo La Gurra dvarą su alyvuogių giraite, vynuogynu ir vaismedžiais. Taip užmezgama šeimos tradicija, šiandien skaičiuojanti jau daugiau nei 250 metų.

    Dvaras yra laukinės gamtos prieglauda, kurioje su alyvmedžiais darniai auga vietinė flora. Ūkis vadovaujasi tvarios filosofijos principu, siekia išsaugoti krašto ekologinį ir kultūrinį paveldą. Naudojamos tiek tradicinės gamybos technologijos, kurias protėviai naudojo šimtmečiais, tiek tvarios technologijos, siekiant geriausiai apsaugoti ekosistemą.

    Ravida šeimos tikslas- gaminti alyvuogių aliejų kaip aukščiausios klasės produktą- visapusišką alyvuogių išraišką. Ūkio aliejaus skonis yra kruopštus, natūralių vietinių Sicilijos alyvuogių veislių derinys: kvapni ir sodri Cerasuola ir subtilaus aromato Biancolilla. Šeimos nariai yra aistringiausi savo gaminamo produkto vartotojai, tad dėmesys auginimo ir gamybos procesui yra svarbiausias.

    Dėl kruopštaus kokybės stebėjimo kiekviename gamybos etape, Ravida ūkio aliejus pasiekia išskirtinai žemą rūgštingumą.

    Rekomendacijos vartojimui:  universalus ir gali būti naudojamas įvairiems patiekalams, nuo salotų padažų ir marinatų iki troškinimo ir kepimo. Puikus ingredientas ruošiant užkandžius (pvz. bruschetta) ir carpaccio, taip pat tinka gardinti makaronus, sriubas ar ant grotelių keptą mėsą.

    Šis aliejus gali būti valgomas neapdorotas arba naudojamas maisto gaminimui. Tinka ir kepimui.

    Alyvuogių rūšis: Biancolilla, Cerasuola.

    Sudėtis: aukščiausios kokybės ypač tyras alyvuogių aliejus, išgautas tiesiogiai iš alyvuogių mechaniniu būdu. Tik iš ūkyje (Sicilijoje, Italijoje) užaugusių, rankomis arba mechaniniais purtytuvais surinktų alyvuogių. Aliejus išgautas šalto spaudimo būdu (iki 27°C).

    Rūgštingumas: 0,18%.

    Laikymo rekomendacijos: laikyti vėsioje vietoje;  vengti tiesioginių saulės spindulių. 

    Maistinė vertė 100g.: 824 Kcal/ 3389 kJ. Riebalai 91.6 g., iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 14.20 g., Angliavandeniai 0 g., iš jų cukraus 0 g. Baltymai 0 g. Druska 0 g.

    Grynasis kiekis: 500 ml.

    Gamintojas: RAVIDA Azienda Agricola Srl, Contrada Gurra SP 48 Km 3- 92013 MENFI (AG), Italia.