YPAČ TYRAS ALYVUOGIŲ ALIEJUS BARDI BIO 0,5L

21,50

Aukščiausios kokybės, ekologiškas ypač tyras alyvuogių aliejus Bardi Bio– skystas auksas iš Toskanos kalvų. Išgaunamas šalto spaudimo būdu nuosavame moderniame ūkio aliejaus spaudimo ceche. Ekologiškas aliejus gaminamas iš vietinių Leccino, Frantoio, Moraiolo ir Pendolino rūšių alyvuogių, skintų rankomis spalio mėnesį. Giraitės išsidėsčiusios Toskanoje, Val d‘Orcia slėnyje, atokiai nuo eismo ir šurmulio. 

Skonis ir aromatas: Vidutinio vaisiškumo aliejus su šviežios žolės, artišoko ir migdolų užuominomis. Aromatas primena šviežiai nupjautą žolę, aromatines lauko žoleles, artišokus, migdolus ir žalias alyvuoges. Skonis gerai subalansuotas, su augaliniais šviežių žolelių tonais, puikus kartumo ir vidutinio aštrumo balansas.

Ūkis: Ūkio savininkas Franco Bardi ant kalno priešais Petroio miestelį (Toscana, Siena) sukūrė penkiolikos hektarų alyvmedžių karalystę iš plyno lauko. Tuomet, 2000 m., aliejus buvo gaminamas savo reikmėms, o šiomis dienomis ūkis turi apie 10 000 alyvmedžių. Kiekvieno medžio priežiūra ir lepinimas, dėmesys smulkmenoms, investicija į naujausią techniką leidžia sukurti neįtikėtiną aliejaus kokybę ir unikalią patirtį. Ūkis gyvuoja apie 25 metus, per šį laiką gavo daugybę nacionalinių apdovanojimų.

Rekomendacijos vartojimui: Idealus daržovių patiekalams ir salotoms, raudonai mėsai, sriubai, troškiniui. Gali būti valgomas neapdorotas, taip pat naudojamas maisto gaminimui. Tinka kepimui.

 

Turime

Produkto kodas: 17 Kategorijos: , Žymos: ,

Alyvuogių rūšis: Leccino, Frantoio, Moraiolo, Pendolino. Kvapas: šviežiai nupjautos žolės, artišokų, migdolų. Skonis: vidutinis vaisinis, jaučiamas kartumas ir vidutinis pikantiškumas.

Rūgštingumas: 0.15 % (maksimalus leistinas kiekis ypač tyro alyvuogių aliejaus kategorijoje yra 0.8 %)

Polifenoliai:  271 mg/kg ( sveikatai naudingu laikomas alyvuogių aliejus, turintis daugiau nei 250 mg/kg polifenolių)

Sudėtis: Pirmo šalto spaudimo aukščiausios kokybės ypač tyras alyvuogių aliejus, išgautas tiesiogiai iš alyvuogių mechaniniu būdu. Tik iš Italijoje, Az. Agr. Carraia di Bardi Franco ūkyje užaugusių ir rankomis surinktų alyvuogių. Laikas nuo alyvuogių nuskynimo iki spaudimo: ne daugiau 8-12 valandų

Laikymo rekomendacijos: laikyti tamsioje ir vėsioje vietoje;  vengti tiesioginių saulės spindulių. 

Maistinė vertė 100g.: 824 Kcal/ 3389 kJ. Riebalai 91.6 g., iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 14 g., Angliavandeniai 0 g., iš jų cukraus 0 g. Baltymai 0 g. Druska 0 g.

Grynasis kiekis: 500 ml.

Gamintojas: Azienda Agricola Carraia di Bardi Franco, Pod. Carraia 47- 53020 Petroio, Trequanda (SI), Italia