Kvapas: vaisinis, šviežių alyvuogių ir aromatinių žolelių. Skonis: daugiausia saldus, šiek tiek vaisinis; jaučiamas švelnus kartumas ir aštrumas.
Ypač tyras pirmo spaudimo alyvuogių aliejus gaunamas šalto spaudimo būdu, pasižymi labai mažu rūgštingumu. Alyvuogės skinamos spalio mėnesio pabaigoje- lapkričio pradžioje ir spaudžiamos būdu dar tą pačią dieną, norint išlaikyti pačią geriausią aliejaus kokybę (kvapą, skonį ir mažiausią rūgštingumą).
Šis aliejus gali būti valgomas neapdorotas, taip pat- naudojamas maisto gaminimui.
Manestrini istorija, prasidėjusi dar 1960 m. nuo šeimos poreikiams pritaikyto ūkio, tęsiasi iki šių dienų- modernaus, tradicijomis ir kokybe pasižyminčio sertifikuoto ūkio.
Laikymo rekomendacijos: laikyti vėsioje vietoje; vengti tiesioginių saulės spindulių ar apšvietimo įrenginių.
Maistinė vertė 100g.: 824 Kcal/ 3389 kJ. Riebalai 91.6 g., iš kurių sočiųjų riebalų 14 g., mononesiočiųjų 70 g., polinesočiųjų 7.6 g. Angliavandeniai 0 g., iš jų cukraus 0 g. Baltymai 0 g.
Grynasis kiekis: 250 ml.
Gamintojas: Azienda Agricola Manestrini, 25080 Soiano del Lago (BS), Italia