ŠVIEŽI RUDENS TRUMAI (Tuber Uncinatum Vitt.) 50G (First Choice)

Švieži rudens trumai. Kilmė- Italija. 

Artimiausia numatoma siuntos data: pagal poreikį. 

Rudens trumas, Tuber Uncinatum Vitt., renkamas nuo ankstyvo rudens, pasižymi saldžiu, primenančiu lazdyno riešutus skoniu ir pakankamai stipriu, maloniu aromatu.

Vasarinio trumo pusbrolis, mėgstantis augti šėšėlyje ir lenkiantis vasarinį triufelį intensyvesniu aromatu ir stipresniu charakteriu.

Svarbu! Dėl trumpo grybo galiojimo laiko, šviežius triufelius galima paragauti tik jų sezono metu, todėl skirtingu metų laiku siūlome skirtingas trumų rūšis. Minimalus užsakymo kiekis- 50g.

Užsakymus priimame individualiai, susisiekus el. paštu info@italiskakrautuvele.lt arba telefonu.

Nurodyta kaina yra orientacinė, atnaujinama kiekvieną savaitę (priklauso nuo trumų rūšies, sezono, derliaus, grybo dydžio,  užsakomo kiekio). Kaina priklauso nuo grybo kokybės („first choice”- aukščiausios kokybės, „second choice”- gali būti su smulkiais defektais, mažesni). Kaina gali būti tikslinama užsakymo metu. 

Pristatymas galimas per 24/48 valandas. Grybų surinkimo ir išsiuntimo diena bus patvirtinta patvirtinus užsakymą arba gavus mokėjimą.  

    Užklausos forma




    Kategorija:

    Trumų grybą viso pasaulio gurmanai vertina dėl savito skonio ir aromato, kurį sunku supainioti ar palyginti. Tai brangiausias grybas pasaulyje. 

    Rudens trumas, Tuber Uncinatum Vitt., renkamas nuo ankstyvo rudens, pasižymi saldžiu, primenančiu lazdyno riešutus skoniu ir pakankamai stipriu, maloniu aromatu.

    Vasarinio trumo pusbrolis, mėgstantis augti šėšėlyje ir lenkiantis vasarinį triufelį intensyvesniu aromatu ir stipresniu charakteriu.

    Juodieji Uncinatum triufeliai paprastai auga po ąžuolu, buku, lazdynu, tuopa, pušimi ar liepa. Pasižymi aštresniu, sodriu lazdyno riešutų ir grybų skoniu ir yra labiausiai paplitę valgomieji triufeliai Europoje.

    Mėsinga vidinė Uncinatum masė yra tvirta, tamsiai ruda arba blyškios kavos spalvos, su įmantriai persipynusiomis balkšvomis gyslomis. Išvaizda labai panašūs į vasarinius trumus: išorinė oda yra tamsi, stora ir šiurkšti. Grybo dydis dažniausiai svyruoja nuo 2 iki 9 cm.

    Rudens trumų sezonas: rugsėjo- sausio mėn.  

    Švieži rudeniniai trumai yra vertinami Italijos, Prancūzijos ir kitose virtuvėse. Ne tokie brangūs, kaip Perigord triufeliai, tačiau mėgstami dėl universalumo: tinka su žuvies, mėsos, bulvių, makaronų, ryžių ar kiaušinių patiekalais. Galima ragauti kaip užkandėlę, tinka į pagrindinius patiekalus, salotas ar net su sūriu.

    Rekomenduojame Uncinatum trumo nekaitinti, nes net trumpas apdorojimas naikina aromatą.  

    Lengvai supjaustyti grybus norimo storio riekelėmis ir atskleisti jų raštą padės trumų pjaustyklė. O norintiems gražiai patiekti trumus ant medinio alyvmedžio padėkliuko, pasimėgauti jų grožiu ir pjaustyti visiems matant, siūlome trumų serviravimo rinkinį.

    Kilmė: Italija  

    Laikymo rekomendacijos: laikyti šaldytuve, sandariame inde, išklotame gerai drėgmę sugeriančiu popieriumi.  Rekomenduojame popierių keisti kiekvieną dieną ir trumus suvartoti per 7 dienas.  

    Grynasis kiekis:  50g

    Tiekėjas: Geofoods S.r.l.- Via Aspromonte Bucchi 18, 06012 Citta di Castello (PG), Italia arba Azienda Agricola Polverari Rosetta- Via Torricelli, 39-61034 Fossombrone (PU), Italia