FRANZOSI VALTENESI CHIARETTO “SELEZIONE ORO” RIVIERA DEL GARDA CLASSICO DOP 2022 0,75 L

18,00

Vienas tipiškiausių Garda ežero vynų. Rožinis vynas gaminamas iš Groppello, Barbera, Marzemino ir Sangiovese vynuogių. Vynuogės skinamos kelias valandas tik patekėjus saulei ir tik rankomis Valtenesi vietovėse. Franzosi šeimos puikiai įvaldytos vyndarystės paslaptys leidžia laiku atskirti misą nuo vynuogių odelių ir išgauti Chiaretto vynui būdingą švelniai rausvą vyšnių spalvą. Su saugoma kilmės nuoroda (D.O.P- denominazione di origine controllata).

Valtenesi Chiaretto vynas kilęs iš meilės istorijos tarp kilmingos Amalijos Brunati ir Venecijos senatoriaus Pompeo Molmenti, didelio enologijos entuziasto. 1885 m. įvykusi dviejų įsimylėjėlių santuoka atvedė senatorių į Brunati dvarą Valtenesi mieste, kur 1896 m. jis atrado chiaretto gamybos procesą: vos kelių valandų  trukmės vynuogių sulčių ir odelių kontaktas, tuomet tikslus odelių atskyrimo ritualas tipinei rožinei spalvai išgauti.  

Aromatas subtilus vaisinis aviečių, vyšnių su lengvomis baltųjų pipirų ir migdolų žiedų natomis. Skonis švelnus ir harmoningas, jaučiamas minerališkumas. Gerai subalasuotas rūgštumas. Išlieka elegantiškai subtilus poskonis.  

Puikiai tinka kaip aperityvas, su ežero žuvimi, balta mėsa, jaunais sūriais, pica, sushi ar salotų.

Rekomenduojame patiekti 10-12°C temperatūroje, vartoti jauną.

Dėmesio! Alkoholinius gėrimus gali įsigyti tik asmenys, kuriems yra ne mažiau kaip 20 metų.

Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove.

Turime

Produkto kodas: 018022022 Kategorija:

Pavadinimas: Valtenesi Chiaretto Riviera del Garda classico DOP

Metai: 2022

Regionas: Lombardija, vakarinė Garda ežero pakrantė.

Alkoholio kiekis: 13,5% tūrio

Kamštis: klasikinis

Vynuogės: Groppello, Marzemino, Barbera, Sangiovese

Dirvožemis: daugiausia kalkėtas

Vynuogyno vieta: Valtenesi, Puegnago del Garda, Italija.

Auginimo praktika: Guyot

Derliaus nuėmimas: geriausių vynuogių kekių skynimas rankiniu būdu, rugsėjo pabaigoje. Skinama kelias valandas tik patekėjus saulei.

Gamybos būdas: vynuogės atskiriamos nuo kotelių ir švelniai spaudžiamos. Trumpas misos kontaktas su odelėmis. Tradicinė fermentacija kontroliuojamoje temperatūroje nerūdijančio plieno talpyklose.

Brandinimas: 5 mėnesius nerūdijančio plieno talpyklose.

Spalva: rožinė.

Aromatas: migdolų ir gėlių natos.

Skonis: švelnus ir harmoningas, pasižymintis tipišku minerališkumu, kurį suteikia moreninis Valtenesi dirvožemis.

Rekomenduojama patiekimo temperatūra: 10-12°C.

Patiekimo rekomendacijos: puikiai tinka kaip aperityvas, su užkandžiais, žuvimi, sushi, gourmet pica, šviežiais sūriais.  

Sudėtis: yra sulfitų.

Grynasis kiekis: 750 ml

Gamintojas: Cantine Franzosi di Franzosi Bruno e Figli S.A.S, Via XXV Aprile 6, 25080 Puegnago del Garda (BS), Italy

Dėmesio! Alkoholinius gėrimus gali įsigyti tik asmenys, kuriems yra ne mažiau kaip 20 metų.

Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove.