Tipiškas itališkas klasikinis patiekalas. Subtilaus skonio, minkštos tekstūros. Rafinuotas pirmasis patiekalas, tinkantis daugeliui progų. Tikra pavasario virtuvės būtinybė.

Jums reikės:

 

Gaminimo eiga:

Šparagus virkite garuose su žiupsneliu druskos maždaug 8 minutes.

Nupjaukite kietąją šparago koto dalį, atidėkite viršūnėles į atskirą indelį. Likusius šparagus supjaustykite gabaliukais/griežinėliais.

Keptuvėje ištirpinkite šiek tiek sviesto ir lengvai apkepkite šparagų viršūnėles. Atidėkite.

Keptuvėje ištirpinkite sviesto, įpilkite 2 šaukštus ypač tyro alyvuogių aliejaus ir kepkite supjaustytus svogūnus su šparagų gabaliukais.

Kai svogūnas suminkštės ir pagels, suberkite ryžius, lengvai pašildykite.

Į keptuvę pilkite porą samčių daržovių sultinio ir maišykite mediniu šaukštu. Lėtai virkite, nuolat įpilant sultinio.

Virimo pabaigoje dėkite ir šparagų viršūnėles, įmaišykite likusį sviestą bei įtarkuokite sūrio. Švelniai sumaišykite ir palikite porą minučių pailsėti.

Jei patiekalui naudojate ir baltą vyną, jį reikėtų pilti prieš dedant šparagų viršūnėles ir leisti porą minučių pavirti, prieš įmaišant sviestą ir sūrį.

 

Skanaus! Buon appetito!

 

Panašūs