YPAČ TYRAS ALYVUOGIŲ ALIEJUS TERRAVEGRA DOP VENETO 0,25 l

13,60

Subalansuotas, neagresyvaus skonio aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejus su saugoma kilmės vietos nuoroda (DOP- produkto kokybinės ir skoninės savybės priklauso nuo teritorijos, kurioje gaminamas). Prestižinių konkursų laimėtojas ir prizininkas.

Aromatas primena lauko žolę, žalią pomidorą ar kivį, o vėliau atsiranda šviežių migdolų tonai.

Skonis- vidutinio vaisiškumo, su šviežiai nupjautos žolės natomis. Maloniai kartus, ryžtingai augalinis.

Turime

Produkto kodas: DOP25 Kategorija: Žymos: ,

Šio aliejaus gamybai rankomis skinamos sveikos alyvuogės, užaugusios Frantoio di Cornoleda ūkyje ir nedelsiant spaudžiamos. Aliejaus savybės yra būdingos išskirtinai Euganei e Berici kalvų teritorijai (Padova).

Apdovanojimai:

FLOS OLEI 2016- atrinktas į geriausių pasaulio alyvuogių aliejų gidą 2016; 

GAMBERO ROSSO-geriausių Italijos aukščiausios kokybės alyvuogių aliejų gidas, PREMIO 2 FOGLIE ROSSE, 2017 03 13 (puikus aliejus, surinkęs 87-89 taškus iš 100, kainos ir kokybės santykis); 

ERCOLE OLIVARIO –Nacionalinė premija- FINALISTA EDIZIONE 2018, 2018 04 10; 

AIPO- tarpregioninės alyvuogių aliejaus gamintojų asociacijos rengiamas tarptautinis aliejaus konkursas “AIPO d’Argento”, ATTESTATO DI GRAN QUALITA’ 1 GOCCIA (grand kokybės atestatas, įvertinimas 1 lašu, 80-85 balai iš 100 galimų), 2018 03 28. 

Ūkis: puikus produktas gali gimti tik svajonių vietoje: ūkis yra įsikūręs į pietvakarius nuo Eugano kalvų, kalvotoje ramybės ir harmonijos oazėje, Cornoleda kaimelyje. Jo šeimininkai Devis ir Jaci Zanaica 2008 m. nusprendė savo aistrą alyvuogių auginimui paversti darbu. „Žemė mums yra gyvybė, kalbanti labiausiai mylimo medžio vaisiais“. Meilė savo teritorijai ir noras išsaugoti jos potencialą skatina jaunuosius šeimininkus ieškoti, tobulinti ir plėsti tradicinių produktų pasiūlą. Šeima saugoja teritoriją, daugiausia dėmesio skirdami ekologiškumui, tad produktai yra bio, be konservantų. Ūkio misija- pasiūlyti vis geresnį produktą, atitinkantį aukščiausius tarptautinius kokybės standartus. „Iššūkis, kuris mus nuolat bando, bet be kurio negalime gyventi“- taip savo kasdienybę apibūdina šeima.

Rekomendacijos vartojimui: Puikiai atsiskleis su troškinta jautiena ar jautienos karpačo, ant grotelių kepta lašiša su krapais, ankštinėmis daržovėmis, šparagais.

Šis aliejus gali būti valgomas neapdorotas, taip pat- naudojamas maisto gaminimui. Tinka kepimui.

Alyvuogių rūšis: 60% Leccino ir Rasara; 40%- Pendolino, Frantoio, Moraiolo, Grignano.

Kvapas: šviežiai nupjautos žolės, žalio pomidoro. Skonis: švelnus vaisinis, jaučiamas vidutinis pikantiškumas.

Sudėtis: Pirmo šalto spaudimo aukščiausios kokybės ypač tyras alyvuogių aliejus, išgautas tiesiogiai iš alyvuogių mechaniniu būdu. Tik iš Italijoje, Frantoio Cornoleda ūkyje užaugusių ir surinktų alyvuogių.

Laikymo rekomendacijos: laikyti vėsioje vietoje;  vengti tiesioginių saulės spindulių. 

Maistinė vertė 100g.: 823.4 Kcal/ 3385 kJ. Riebalai 91.5 g., iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 13.24 g., Angliavandeniai 0 g., iš jų cukraus 0 g. Baltymai 0 g.

Grynasis kiekis:  250 ml.

Gamintojas: Frantoio di Cornoleda S.A.S., Via Cornoleda 15- 35030 Cinto Euganeo (PD), Italia