1997m. Garda Extra Virgin alyvuogių aliejus gavo Europos Sąjungos pripažinimą saugomai vietos nuorodai. GARDA DOP aliejus pasižymi garantuotu tipiškumu, o tokį žymėjimą gali naudoti tik gamintojai, besilaikantys gamybos specifikacijų, išpildę visus gamybos reikalavimus ir sąlygas.
Alyvuogių rūšis: Leccino, Casaliva ir Frantoio sudaro daugiau nei 55%. Likusi dalis- skirtingos veislės kintamais procentais. Spalva: žalia. Kvapas: šviežių alyvuogių su aromatinių žolelių pojūčiu ir subtiliu migdolų kvapu. Skonis: saldus, vaisinis; jaučiamas švelnus kartumas ir aštrumas. Didžiausias leistinas rūgštingumas GARDA DOP aliejams, išreikštas oleino rūgštimi, yra 0,5%.
Ypač tyras pirmo spaudimo alyvuogių aliejus gaunamas šalto spaudimo būdu, pasižymi labai žemu rūgštingumu (0.2-0.3%). Alyvuogės skinamos nuo spalio mėnesio vidurio iki lapkričio vidurio. Laikas nuo derliaus nuėmimo iki spaudimo neviršija 24 valandų.
Šis aliejus geriausiai atsiskleis valgomas neapdorotas. Puikiai tinka gardinti šviežias ir keptas daržoves, žuvies patiekalus ir subtilų maistą.
Manestrini istorija, prasidėjusi dar 1960 m. nuo šeimos poreikiams pritaikyto ūkio, tęsiasi iki šių dienų- modernaus, tradicijomis ir kokybe pasižyminčio sertifikuoto ūkio.
Sudėtis: aukščiausios rūšies alyvuogių aliejus (extra virgin), išgautas tiesiogiai iš alyvuogių tik mechaninėmis priemonėmis. Tik iš Italijoje, Brescia provincijoje, Valtenesi zonoje (vakariniame Garda ežero rajone) surinktų alyvuogių.
Laikymo rekomendacijos: laikyti vėsioje vietoje; vengti tiesioginių saulės spindulių ar apšvietimo įrenginių.
Maistinė vertė 100g.: 824 Kcal/ 3389 kJ. Riebalai 91.6 g., iš kurių sočiųjų riebalų 14 g., mononesiočiųjų 70 g., polinesočiųjų 7.6 g. Angliavandeniai 0 g., iš jų cukraus 0 g. Baltymai 0 g.
Grynasis kiekis: 250 ml.
Gamintojas: Azienda Agricola Manestrini, 25080 Soiano del Lago (BS), Italia