Juodasis žieminis trumas, Tuber melanosporum Vitt.,– subtilaus ir elegantiško aromato, melsvai juodos išorės su juodai violetiniu minkštimu. Europoje renkamas gruodžio-kovo mėnesiais. Italijoje dažniausiai randamas Umbria, Marche, Abruzzo apylinkėse; auga simbiozėje su ąžuolu, lazdyno riešutu. Prancūzijoje šis trumas labai vertinamas ir vadinamas „La Truffe du Perigord“. Juodasis žieminis trumas virtuvėje naudojamas ne tik kaip pagardas, bet ir kaip ingredientas, nes yra gerokai atsparesnis kepimui nei baltasis trumas.
Tiekiame profesionaliam naudojimui restoranams ar tiesiog ieškantiems aukštos kokybės gurmaniško produkto.
Švieži trumai valgomi kaip pagrindinio patiekalo priedas. Galima gardinti paukštieną, jūros gėrybes, bulves, sūrius, kiaušinių patiekalus, ryžius, daržoves, makaronus, vaisius. Trumus galima kepti, troškinti. Norint prailginti trumo galiojimo laiką, dažnai gaminami padažai, kremai, sviestas, druska.
Ūkis: “Visko pradžia- žemė”- taip sako gamintojas. Įmonės įkūrėjai įsitikinę, kad gimti ir užaugti Italijos širdyje yra privilegija ir galimybė, kurią jie vysto nuo 2006 metų. Gerai pažindami savo šalį ir dirvožemio ypatybes, trumus iš įvairiausių Italijos vietų įmonė gali pasiūlyti ištisus metus. Tik patys geriausi trumai, unikalūs savo skoniu, aromatu ir išvaizda. Kiekvienas grybas paliečiamas ir tikrinamas rankomis, siekiant pasiūlyti geriausią savo klientams ir užmegzti pasitikėjimu paremtus santykius. “Mums tai ne darbas, o pats gyvenimas, susipynęs ir susijęs su mūsų kraštu, su mūsų žeme jau daugiau nei 30metų“.
Kilmė: Italija
Laikymo rekomendacijos: laikyti šaldytuve, sandariame inde. Rekomenduojame suvartoti per 7 dienas.
Grynasis kiekis: nuo 50g
Tiekėjas: Geofoods S.r.l.- Via Aspromonte Bucchi 18, 06012 Citta di Castello (PG), Italia