ŠVIEŽI ŽIEMINIAI TRUMAI 50g (Tuber melanosporum) (antras pasirinkimas/pažeisti +20g)

135,00

Juodasis žieminis trumas, Tuber Melanosporum Vitt.,–tai pats nuostabiausias, kvapniausias ir skaniausias juodasis trumas, juodųjų trumų karalius.

Juodasis žieminis triufelis pasižymi ypatingai giliu aromatu ir išskirtiniu skoniu, todėl dažnai vadinamas “pregiato” – vertingu, brangiu, “stalo deimantu”. Prancūzijoje šis trumas labai vertinamas ir vadinamas „La Truffe du Perigord“, “Perigord truffle”. Šis grybas turi intensyvų, skvarbų, saldų, vaisinį aromatą, gali priminti žemės, kakavos natas.

Tuber Melanosporum renkamas visą žiemą, ypač pirmaisiais metų mėnesiais, iki maždaug kovo mėnesio, priklausomai nuo klimato sąlygų. Italijoje dažniausiai randamas Umbria, Marche, Abruzzo apylinkėse.

Virtuvėje naudojamas ne tik kaip pagardas, bet ir kaip ingredientas, nes yra gerokai atsparesnis šildymui nei baltasis trumas. Tinka užkandžiams, makaronams, mėsos ir žuvies patiekalams, kiaušiniams ir jų patiekalams gardinti.

Tiekiame profesionaliam naudojimui restoranams ar tiesiog trumų mėgėjams, ieškantiems aukštos kokybės gurmaniško produkto.  

Artimiausia numatoma siuntos data: sezono metu pagal poreikį. 

Pasirinktas kalibras: antras pasirinkimas (geros kokybės, netaisyklingos formos, gali būti nupjautas ar pažeistas), 20 gramų ir didesni vienetai. 

SVARBU! Dėl trumpo grybo galiojimo laiko, šviežius triufelius galima paragauti tik jų sezono metu, todėl skirtingu metų laiku siūlome skirtingas trumų rūšis. Minimalus užsakymo kiekis- 50g.

Nurodyta kaina yra orientacinė, atnaujinama kiekvieną savaitę (priklauso nuo trumų rūšies, sezono, derliaus, grybo dydžio, užsakomo kiekio). Kaina priklauso nuo grybo kokybės („first choice”- aukščiausios kokybės, „second choice”- gali būti su smulkiais defektais, netaisyklingos formos). Kaina tikslinama užsakymo metu. 

Pristatymas galimas per 24/48 valandas. Grybų surinkimo ir išsiuntimo diena bus patvirtinta patvirtinus užsakymą arba gavus mokėjimą.  

 

 

 

 

 

Išankstinis užsakymas

Produkto kodas: melanosporumsecondchoice+20 Kategorijos: ,

Juodasis žieminis trumas, Tuber melanosporum Vitt.,– subtilaus ir elegantiško aromato, melsvai juodos išorės su juodai violetiniu minkštimu.

Alternatyvūs pavadinimai: juodasis trumas, Perigord trumas, prancūziškas juodasis trumas, žieminis trumas, Precious black winter truffle, Norcia truffle, nero pregiato.

Dėl išskirtinio skonio ir aromato žiemos trumas Melanosporum yra vienas iš brangiausių valgomų grybų pasaulyje ir laikomas vertingiausiu iš juodųjų trumų šeimos.

Subtilaus ir elegantiško aromato, melsvai juodos išorės su juodai violetiniu minkštimu.

Italijoje dažniausiai randamas Umbria, Marche, Abruzzo apylinkėse; auga simbiozėje su ąžuolu, lazdyno riešutu. Renkamas gruodžio-kovo mėnesiais.

Žieminis trumas yra rutuliškos, dažnai netaisyklingos formos. Šiurkščios, rusvai juodos išorės su viršūnėje įdubusiomis, daugiakampėmis karpomis. Grybo vidus yra rudos arba rausvai juodos spalvos su šviesiomis, plonomis ir labai šakotomis gyslomis. Auga iki pusės metro gylyje ir gali užaugti iki obuolio dydžio. Mėgsta ąžuolų, lazdynų, skroblų ir spygliuočių draugiją. Šio trumo augimo vietose augmenija menka, o žolė po medžiu reta dėl grybienos poveikio.

Natūraliai augantis renkamas visoje Italijoje, Prancūzijoje, Ispanijoje, tačiau gali būti ir auginamas. Australija yra viena didžiausių melanosporum augintoja. Australijoje mūsų vasarą yra žiema, o tai reiškia, kad šie trumai gali būti Europos rinkoje bent pusę metų- nuo birželio iki rugpjūčio mėnesio (kuomet Australijoje yra žiema), o paskui lapkričio-kovo mėnesiais, kuomet auga Europos šalyse.

Juodasis žieminis triufelis virtuvėje naudojamas ne tik kaip pagardas ir pagrindinio patiekalo akcentas, bet ir kaip ingredientas, nes yra gerokai atsparesnis kepimui/ šildymui nei baltasis trumas. Galima gardinti paukštieną, jūros gėrybes, bulves, sūrius, kiaušinių patiekalus, ryžius, daržoves, makaronus, vaisius. Su juodaisiais žiemos trumai gaminami padažai, kremai, užtepėlės, sviestas, druska ir kiti pagardai.  

Ūkis: “Visko pradžia- žemė”- taip sako gamintojas. Įmonės įkūrėjai įsitikinę, kad gimti ir užaugti Italijos širdyje yra privilegija ir galimybė, kurią jie vysto nuo 2006 metų. Gerai pažindami savo šalį ir dirvožemio ypatybes, trumus iš įvairiausių Italijos vietų įmonė gali pasiūlyti ištisus metus. Tik patys geriausi trumai, unikalūs savo skoniu, aromatu ir išvaizda. Kiekvienas grybas paliečiamas ir tikrinamas rankomis, siekiant pasiūlyti geriausią savo klientams ir užmegzti pasitikėjimu paremtus santykius. “Mums tai ne darbas, o pats gyvenimas, susipynęs ir susijęs su mūsų kraštu, su mūsų žeme jau daugiau nei 30 metų“.

Kilmė: Italija  

Laikymo rekomendacijos: laikyti šaldytuve, sandariame inde, suvyniotus į gerai drėgmę sugeriantį popierių. Rekomenduojame popierių keisti kiekvieną dieną ir trumus suvartoti per 7 dienas. 

Grynasis kiekis: nuo 50g

Tiekėjas: Geofoods S.r.l.- Via Aspromonte Bucchi 18, 06012 Citta di Castello (PG), Italia