Juodasis trumas, Tuber melanosporum Vitt.,– subtilaus ir eleganiško aromato, melsvai juodos išorės su juodai violetiniu minkštimu. Europoje renkamas gruodžio-kovo mėnesiais. Italijoje dažniausiai randamas Umbria, Marche, Abruzzo apylinkėse; auga simbiozėje su ąžuolu, lazdyno riešutu. Prancūzijoje šis trumas labai vertinamas ir vadinamas „La Truffe du Perigord“. Juodasis trumas virtuvėje naudojamas ne tik kaip pagardas, bet ir kaip ingredientas, nes yra gerokai atsparesnis kepimui nei baltasis trumas.
Tinka profesionaliam naudojimui restoranams ar tiesiog ieškantiems aukštos kokybės gurmaniško produkto.
Vertingiausi trumai valgomi švieži kaip pagrindinio patiekalo priedas. Galima gardinti paukštieną, jūros gėrybes, bulves, sūrius, kiaušinių patiekalus, ryžius, daržoves, makaronus, vaisius. Trumus galima kepti, troškinti. Norint prailginti trumo galiojimo laiką, dažnai gaminami padažai, kremai, sviestas, druska.
Kilmė: Italija
Laikymo rekomendacijos: laikyti šaldytuve, sandariame inde. Rekomenduojame suvartoti per 7 dienas.
Grynasis kiekis: nuo 50g
Tiekėjas: Geofoods S.r.l.- Via Aspromonte Bucchi 18, 06012 Citta di Castello (PG), Italia