ŠVIEŽI TRUMAI 100g

50,00

Švieži sezoniniai itališki trumai. 

Trumų grybą viso pasaulio gurmanai vertina dėl savito skonio ir aromato, kurį sunku supainioti ar palyginti. Tai brangiausias grybas pasaulyje. 

Dėl trumpo grybo galiojimo laiko, šviežius trumus galima paragauti tik jų sezono metu, todėl skirtingu metų laiku siūlome skirtingas trumų rūšis. Minimalus užsakymo kiekis- 50g.

Užsakymus priimame individualiai, susisiekus el. paštu info@italiskakrautuvele.lt arba telefonu. Kaina priklauso nuo trumų rūšies, sezono, derliaus, grybo dydžio, kokybės ir užsakomo kiekio. Pristatymas galimas per 24/48 valandas. Grybų surinkimo ir išsiuntimo diena bus patvirtinta suderinus užsakymą arba gavus mokėjimą.  

Turime (galime užsakyti)

Kategorija:

Baltasis trumas, Tuber magnatum pico, yra laikomas stalo deimantu dėl savo retumo ir ypatingo aromato. Brangiausias ir sunkiausiai randamas iš visų trumų. Retas gamtoje, o dirbtinai praktiškai neįmanoma auginti, nes jam reikia ypatingų  sąlygų: minkštos ir drėgnos, gerai vėdinamos, turtingos kalciu dirvos ištisus metus. Sezonas- nuo rugsėjo iki sausio pradžios. Unikalus ir nepakartojamas skoniu, netaisyklingos formos ir dydžio, lygaus ir šiek tiek aksominio paviršiaus. Šis pats kvapniausias gamtos stebuklas naudojamas kaip pagardas, stengiamasi naudoti šviežią.

Juodasis trumas, Tuber melanosporum Vitt.,– subtilaus ir eleganiško aromato, melsvai juodos išorės su juodai violetiniu minkštimu. Europoje renkamas gruodžio-kovo mėnesiais. Italijoje dažniausiai randamas Umbria, Marche, Abruzzo apylinkėse; auga simbiozėje su ąžuolu, lazdyno riešutu. Prancūzijoje šis trumas labai vertinamas ir vadinamas „La Truffe du Perigord“. Juodasis trumas virtuvėje naudojamas ne tik kaip pagardas, bet ir kaip ingredientas, nes yra gerokai atsparesnis kepimui nei baltasis trumas.

Vasarinis trumas, Tuber Aestivum Vitt., renkamas vasarą ir ankstyvą rudenį, pasižymi saldžiu, primenančiu riešutus skoniu ir pakankamai stipriu, maloniu aromatu. Apvalios formos, 2,5-10 cm skermens gumbavaisis, šiurkščiu, padengtu piramidinėmis karpomis paviršiumi. Kvapas ir skonis mažiau subtilus nei juodojo trumo, tačiau vistiek plačiai vartojamas tiek šviežias patiekalams gardinti, tiek perdirbtiems produktams (padažams, sviestui, užtepėlėms ir kitiems pagardams). 

 

Tinka profesionaliam naudojimui restoranams ar tiesiog ieškantiems aukštos kokybės gurmaniško produkto.  

Vertingiausi trumai valgomi švieži kaip pagrindinio patiekalo priedas. Galima gardinti paukštieną, jūros gėrybes, bulves, sūrius, kiaušinių patiekalus, ryžius, daržoves, makaronus, vaisius. Trumus galima kepti, troškinti. Norint prailginti trumo galiojimo laiką, dažnai gaminami padažai, kremai, sviestas, druska.

Kilmė: Italija  

Laikymo rekomendacijos: laikyti šaldytuve, sandariame inde. Rekomenduojame suvartoti per 7 dienas.  

Grynasis kiekis: nuo 50g

Gamintojas: Azienda Agricola Polverari Rosetta- Via Torricelli, 39-61034 Fossombrone (PU), Italia arba Geofoods S.r.l.- Via Aspromonte Bucchi 18, 06012 Citta di Castello (PG), Italia