ŠVIEŽI RUDENS TRUMAI (Tuber Uncinatum Vitt.) 50G

Juodasis rudens trumas Uncinatum yra didelę gastronominę vertę turintis grybas. Tai tarpinis variantas ieškantiems intensyvesnio skonio nei vasarinis trumas (Tuber Aestivum), tačiau nesitikint žieminio trumo (Tuber Melanosporum) gastronominio lygio.

Kitaip tariant, rudens trumas yra brandesnė vasarinio trumo versija su intensyvesniu skoniu ir gilesniu aromatu. Šviežias rudens triufelis mėgstamas dėl savo malonaus aromato, primenančio lazdyno riešutus, drėgną žemę, o kartais ir šokoladą.

Rudens trumai paprastai randami rudenį, nuo rugpjūčio mėnesio pabaigos, rugsėjo- lapkričio mėnesiais, priklausomai nuo klimato sąlygų.

Alternatyvūs pavadinimai: Chatin, Uncinato, Scorzone, Burgundijos triufelis.

 

Artimiausia numatoma siuntos data: sezono metu pagal poreikį. 

SVARBU! Dėl trumpo grybo galiojimo laiko, šviežius triufelius galima paragauti tik jų sezono metu, todėl skirtingu metų laiku siūlome skirtingas trumų rūšis. Minimalus užsakymo kiekis- 50g.

Nurodyta kaina yra orientacinė, atnaujinama kiekvieną savaitę (priklauso nuo trumų rūšies, sezono, derliaus, grybo dydžio,  užsakomo kiekio). Kaina priklauso nuo grybo kokybės („first choice”- aukščiausios kokybės, „second choice”- gali būti su smulkiais defektais, mažesni). Kaina tikslinama užsakymo metu. 

Pristatymas galimas per 24/48 valandas. Grybų surinkimo ir išsiuntimo diena bus patvirtinta patvirtinus užsakymą arba gavus mokėjimą.  

    Užklausos forma




    Kategorijos: ,

    Rudens trumas, Tuber Uncinatum Vitt., yra labiausiai paplitęs valgomas trumas Europoje ir ypatingas ingredientas, praturtinantis patiekalus savo unikaliu aromatu ir skoniu. Renkamas nuo ankstyvo rudens, pasižymi saldžiu, primenančiu lazdyno riešutus skoniu ir pakankamai stipriu, maloniu aromatu.

    Rudens trumų sezonas yra rugsėjo- gruodžio mėn. Uncinatum paprastai randami rudenį, nuo rugpjūčio mėnesio pabaigos iki maždaug lapkričio pabaigos, priklausomai nuo klimato sąlygų.

    Mėgsta augti šėšėlyje ir didesniame aukštyje, simbiozėje su ąžuolais, lazdynais, bukais, tuopomis, liepomis ar pušimis. Paplitę Prancūzijoje, Italijoje, Ispanijoje, Balkanų šalyse. 

    Juodojo rudens trumo dydis dažniausiai svyruoja nuo 2 iki 9 cm. Išorinė oda paprastai būna stora, šiurkšti, su mažomis karpomis, rudos arba juodos spalvos. Grybo vidinė dalis (gleba) būna tvirta, rudos ar rusvos spalvos su šviesiomis, išsišakojusiomis gyslomis.

    Rudeninis trumas Uncinatum pasižymi sodriu lazdyno riešutų, žemės ar net šokolado aromatu. Aromato prasme yra tarp vasaros ir žiemos trumo: intensyvesnio ir sudėtingesnio aromato nei vasarinis (Tuber Aestivum), tačiau silpnesnio charakterio nei juodasis žiemos trumas (Tuber Melanosporum).

    Švieži rudeniniai trumai yra vertinami Italijos, Prancūzijos ir kitose virtuvėse. Ne tokie brangūs, kaip Perigord triufeliai, naudojami kaip pagardas patiekalų skoniui išryškinti.  Mėgstami dėl universalumo: tinka su žuvies, mėsos, bulvių, makaronų, ryžių ar kiaušinių patiekalais. Galima ragauti kaip užkandėlę, tinka į pagrindinius patiekalus, salotas ar su sūriu, riešutais.

    Rekomenduojame Uncinatum trumo nekaitinti, nes net trumpas apdorojimas naikina aromatą. Aromatas geriausiai jaučiamas grybo griežinėliams sušilus nuo patiekalo, todėl geriausia tarkuoti ar pjaustyti ant karštų patiekalų prieš patiekiant.

    Lengvai supjaustyti grybus norimo storio riekelėmis ir atskleisti jų raštą padės trumų pjaustyklė. O norintiems gražiai patiekti trumus ant medinio alyvmedžio padėkliuko, pasimėgauti jų grožiu ir pjaustyti visiems matant, pasitarnaus trumų serviravimo rinkinys.

    Kilmė: Italija  

    Laikymo rekomendacijos: laikyti šaldytuve, sandariame inde, išklotame gerai drėgmę sugeriančiu popieriumi.  Rekomenduojame popierių keisti kiekvieną dieną ir trumus suvartoti per 7 dienas.  

    Grynasis kiekis: 50g

    Tiekėjas: Geofoods S.r.l.- Via Aspromonte Bucchi 18, 06012 Citta di Castello (PG), Italia arba Azienda Agricola Polverari Rosetta- Via Torricelli, 39-61034 Fossombrone (PU), Italia