PILNO GRŪDO PASTA MONOCOCCO BIO 250 g

4,19

Monococco grūdai auginami tik natūraliais būdais, be papildomo apdorojimo. Grūdus mala akmens girnos, todėl išlaiko visas maistines ir aromatines savybes.

 

Turime

Ekologiška, lengvai virškinama, turinti daug baltymų ir mažai glitimo (virškinimo lengvumas yra panašus į vaisių ar daržovių) pasta.

Monococco grūdai pasižymi išskirtiniu baltymų, mineralinių druskų, antioksidantų ir mineralų kiekiu. Sudėtyje yra vitaminų A, E, B2, cinko, geležies. Lyginant su įprastu kviečiu, Monococco grūde vitaminų kiekis yra 35 kartus, liuteinų- 4 kartus, riboflavinų (B2)- 5 kartus, beta-karotenų- 4 kartus didesnis.

Dar bronzos amžiuje Monococco kviečiai buvo vieni pagrindinių Po slėnio grūdinių kultūrų. Laikui bėgant, dėl savaiminio kryžminimosi su kitomis rūšimis, Monococco davė pagrindą daugumai šiandien žinomų kviečių, dėl to vadinamas „javų tėvu“. Išlikęs kaip natūralus, savaiminis Alpių augalas ir atrastas iš naujo, šiomis dienomis auginamas Brescia lygumose.

Monococco javai pasižymi nepaprastu atsparumu kenkėjams ir grybelinėms ligoms, nereikalauja nei tręšimo, nei gausaus drėkinimo. Augalo augimo tankis ir šaknų sistema natūraliai sumažina piktžolių augimą. Dėl šių savybių, Monococco yra puikus ekologinio ir biodinaminio žemės ūkio augalas. Tvarus tiek organizmo sveikatai, tiek aplinkai, Monococco yra žemės ūkio ir gastronomijos tradicijų liudininkas. Shebar® prekės ženklas –kokybės ir autentiškumo garantija (pats terminas „Shebar“ reiškia senovės šumerų kviečių deivės vardą).

Gamybos procese nenaudojami jokie dirbtiniai ingredientai, dažai ar skonio stiprikliai.

  Perleista per bronzos formas: pastos paviršius tampa šiurkštesnis ir porėtesnis, todėl geriau įsisavina padažą.

  Ypatingas dėmesys skiriamas lėtam pastos džiovinimo procesui. Pasta džiovinama maždaug 20 valandų žemoje temperatūroje, siekiant išsaugoti visas maistines savybes bei skonį.

  Puikus vitaminų, baltymų ir skaidulų šaltinis.

Prisideda prie sveikos, visavertės ir subalansuotos mitybos.

 

Sudėtis: Monococco grūdų miltai BIO 100%, vanduo. Sudėtyje yra glitimas.
Paruošimo būdas: virti 5-6 min.
Laikymo rekomendacijos: laikyti vėsioje vietoje; vengti tiesioginių saulės spindulių ar apšvietimo įrenginių.
Grynasis kiekis: 250 g
Maistinė vertė 100g.: 363 Kcal/ 1534 kJ. Riebalai 3.2 g., iš kurių sočiųjų riebalų 0.5 g. Angliavandeniai 64 g., iš jų cukraus 2.4 g. Baltymai 16 g. Skaidulos 6.3 g. Druska 0.009 g.
Gamintojas: Tradizioni Padane Srl, Gottolengo (BS) Italy

Svoris 0,290 kg
Išmatavimai 12 × 8 × 22 cm