4.65 

PILNO GRŪDO MAKARONAI MONOCOCCO BIO 250 g

Monococco grūdai auginami tik natūraliai, be papildomo apdorojimo. Lengvai virškinami, turintys daug baltymų ir mažai glitimo. Prisideda prie sveikos, visavertės ir subalansuotos mitybos.

Produkto kodas: FUSILLIMONO Kategorijos: , Žyma:

Produkto aprašymas

Kruopščiai atrinkti grūdai, užauginti ir apdirbti be cheminių konservantų ir dažiklių, perleisti per bronzos formas (makaronų paviršius tampa šiurkštesnis ir porėtesnis, todėl geriau įsisavina padažus). Ypatingas dėmesys skiriamas lėtam makaronų džiovinimo procesui, kuris užtrunka maždaug 20 valandų, siekiant išsaugoti visas maistines šviežio kietojo kviečio savybes ir skonį.

Monococco grūdai auginami tik natūraliais būdais, be papildomo apdorojimo. Grūdus mala akmens girnos, todėl išlaiko visas aromatines ir maistines savybes. Lengvai virškinami, turintys daug baltymų ir mažai glitimo.
Dar bronzos amžiuje Monococco kviečiai buvo vieni pagrindinių Po slėnio grūdinių kultūrų. Laikui bėgant, dėl savaiminio kryžminimosi su kitomis rūšimis, Monococco davė pagrindą daugumai šiandien žinomų kviečių, dėl to vadinamas „javų tėvu“. Išlikęs kaip natūralus, savaiminis Alpių augalas ir atrastas iš naujo, šiomis dienomis auginamas Brescia lygumose. Monococco javai pasižymi nepaprastu atsparumu kenkėjams ir grybelinėms ligoms, nereikalauja nei tręšimo, nei gausaus drėkinimo. Augalo augimo tankis ir šaknų sistema natūraliai sumažina piktžolių augimą. Dėl šių savybių, Monococco yra puikus ekologinio ir bio-dinaminio žemės ūkio augalas. Tvarus tiek organizmo sveikatai, tiek aplinkai, Monococco yra žemės ūkio ir gastronomijos tradicijų liudininkas. Shebar® prekės ženklas –kokybės ir autentiškumo garantija (pats terminas „Shebar“ reiškia senovės šumerų kviečių deivės vardą).

Monococco grūdai pasižymi išskirtiniu baltymų, mineralinių druskų, antioksidantų ir mineralų kiekiu. Sudėtyje yra vitaminų A, E, B2, cinko, geležies. Lyginant su įprastu kviečiu, Monococco grūde vitaminų kiekis yra 35 kartus, liuteinų- 4 kartus, riboflavinų (B2)- 5 kartus, beta-karotenų- 4 kartus didesnis. Pasižymi mažesniu glitimu, virškinimo lengvumas yra panašus į vaisių ar daržovių.

Šiaurės Italijoje gimusiems „fusilli“ pavadinimas gimė nuo verpstės, aplink kurią būdavo vyniojama vilna. Spiralės forma „užfiksuoja“ prieskonius, sustiprina sudėtingesnius ir tankesnius padažus. Idealiai tinka derinti prie sodrių padažų, kurių pagrindą sudaro mėsa ar rikota, daržovės.

Sudėtis: Monococco grūdų miltai BIO 100%, vanduo. Sudėtyje yra glitimas.
Paruošimo būdas: virti 5-6 min.
Laikymo rekomendacijos: laikyti vėsioje vietoje; vengti tiesioginių saulės spindulių ar apšvietimo įrenginių.
Grynasis kiekis: 250g.
Maistinė vertė 100g.: 363 Kcal/ 1534 kJ. Riebalai 3.2 g., iš kurių sočiųjų riebalų 0.5 g. Angliavandeniai 64 g., iš jų cukraus 2.4 g. Baltymai 16 g. Skaidulos 6.3 g. Druska 0.009 g.
Gamintojas: Tradizioni Padane Srl, Gottolengo (BS) Italy

Papildoma informacija

Svoris0.290 kg
Išmatavimai12 × 8 × 22 cm